Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός 77-68

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη παρά τις σημαντικές απουσίες της (Χάγκινς, Ξανθόπουλος, Ζάρας) ήταν αποφασισμένη να μην… παραδοθεί στον Παναθηναϊκό, τον οποίο νίκησε στο πρωτάθλημα μετά από οκτώ χρόνια και 23 ήττες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ και μείωσε σε 2-1 στην ημιτελική σειρά!

Οι «πράσινοι» χωρίς τον Καλάθη ήταν κάκιστοι, με πολλά λάθη (15) και μόλις 21/57 εντός πεδιάς και θα διεκδικήσουν τη νίκη-πρόκριση στους τελικούς την Τετάρτη (11/5) στο ίδιο γήπεδο, με τον Αρη να στοχεύει στο 2-2 ώστε να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ!

Από την πρώτη… κατοχή ο Αρης εξαιτίας των απουσιών (Χάγκινς, Ξανθόπουλος, Ζάρας) επέλεξε άμυνα ζώνης για να αποφύγει τα πολλά φάουλ και να… εκνευρίσει τον Παναθηναϊκό που δεν είχε τον Καλάθη. Ο Ουίλιαμς ξεκίνησε ζεστά (6-8, 3′), αλλά οι γηπεδούχοι με τον Ουότερς να βρίσκει τρόπο να χτυπήσει από μέση απόσταση, ήταν σε απόσταση βολής (19-20) κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα (23-22).

Οι παίκτες του Πρίφτη μπήκαν ιδανικά στη δεύτερη περίοδο, καθώς άφησαν για 4:35” τον άστοχο Παναθηναϊκό χωρίς πόντο και με σερί 9-0 έφτασαν στο +10 με τον Κοέν (32-22, 14′). Η επιστροφή του Ραντούλιτσα στο παρκέ, η ενέργεια που έδωσε ο Παππάς και το μυαλό του Διαμαντίδη έδωσαν ισορροπία στους «πράσινους», που έφτασαν και στο -2 (39-37, 19′), αλλά τα τρίποντα Ουότερς και Τσούπκοβιτς διατήρησαν το +5 των γηπεδούχων στον δρόμο για την ανάπαυλα (42-37).

Ο Αρης διατήρησε το πάνω χέρι και προηγήθηκε με 50-42 (25′), αλλά ένα «πράσινο» 6-0 μείωσε στο καλάθι (50-48, 27′). Τότε ανέλαβε δράση ο ΜακΝιλ (55-48, 28′), ο οποίος ολοκλήρωσε προσωπικό σερί εννέα πόντων για το 59-51 στο 30′.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και παρά το 59-56 δια χειρός Χέινς (31′), ο Ουότερς απάντησε για το +9 (65-56, 33′), ενώ ο ίδιος ήταν ο… δράστης και του 70-61 στο 37′!

Πλέον η κατάσταση ήταν… μη αναστρέψιμη και ο Αρης πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη, που σημαίνει το 2-1 και την ανανέωση του ραντεβού σε δύο 24ωρα για μια νέα μάχη!

Ο MVP: Ουότερς και ΜακΝιλ ήταν πρώτοι σκόρερ του Αρη (21π. έκαστος), αλλά και αυτοί που ήταν παρόντες επιθετικά για τους γηπεδούχους και όποτε ο Παναθηναϊκός απειλούσε έκαναν προσωπικό σερί για να διατηρήσουν το προβάδισμα και να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη!

Ο Σκληρός: Ο Οκάρο Ουάιτ παρά την αστοχία του (9π. με 3/10 σουτ) έδωσε πολλές μάχες ελλείψει λύσεων στη ρακέτα και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα τον Αρη.

Ο Αόρατος: Ο Μαρκίζ Χέινς δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά για τον Παναθηναϊκό (3π.), ενώ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο Πεσμένος: Ο Γκιστ μπήκε δυνατά στο ματς, όμως έχασε πολλές μάχες.

Η Γκέλα: Τα διπλάσια λάθη του Παναθηναϊκού έναντι του Αρη (15-8 αντίστοιχα) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Η στιγμή: Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός έφτασε σε απόσταση βολής (59-56, 31′), αλλά ο Αρης έκανε σερί για να πάρει ξανά διαφορά, την οποία δεν απώλεσε ως το τέλος.

Η διαιτησία: Γκόντας, Παπαπέτρου, Τζαφλέρης είχαν πολλές δύσκολες φάσεις, ωστόσο δεν έκαναν πολλά λάθη και κυρίως όχι προς μία κατεύθυνση.

Οι Στρατηγοί: Οι απουσίες περιόρισαν το rotation του Πρίφτη, ο οποίος αναγκάστηκε να πάει με ρόστερ 7-8 παικτών και δικαιώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει την απουσία καθαρού μυαλού με εξαίρεση τον Διαμαντίδη.

Η εξέδρα: Το «Nick Galis Hall» γέμισε, αλλά είχε… κακές στιγμές, ειδικά όσον αφορά τις ύβρεις για τον Διαμαντίδη και τη μητέρα του, κάτι που προκάλεσε άσχημη εντύπωση.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 42-37, 59-51, 77-68.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 16/4/24

Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για την προημιτελική φάση του Champions League, το κρίσιμο...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική του Τop 6 της Basket League με τον...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μ. Τετάρτη η καταβολή του – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Διευκρινίσεις για τον τρόπο υπολογισμού του Δώρου Πάσχα και για το τι ισχύει σε...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...