Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Η Μέρκελ έτοιμη να προδώσει την Ευρώπη και να ανοίξει τις πύλες της στην Τουρκία

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να υποκύψει στην τουρκική κυβέρνηση και να δώσει βίζα σε 75.000.000 Τούρκους να μπουν στην Ευρώπη, παρά την αποτυχία της Τουρκίας να ικανοποιήσει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχυρίζεται ο Βρετανός πρέσβης στη Γερμανία.

Στη δημοσιότητα διέρρευσαν έγγραφα του Βρετανού πρέσβη στη Γερμανία, Σερ Σεμπάστιαν Γουντ (Sir Sebastian Wood), στα οποία ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι έτοιμη να «συμβιβαστεί» με τους τουρκικούς «αντιτρομοκρατικούς» νόμους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν βρίσκεται σε διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την άρνησή του να αλλάξει τους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους της χώρας του, με τους οποίους διώκει πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους που διαφωνούν μαζί του, και αποτελεί έναν από τους όρους που του έχει θέσει η Ε.Ε. για τη συμφωνία της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Η συμβιβαστική συμφωνία που μεθοδεύει η Μέρκελ προβλέπει απλά ότι η Τουρκία θα κρατήσει τους πρόσφυγες με αντάλλαγμα τη βίζα στην Ευρώπη για τους πολίτες της.

Γιατί όμως θέλει τόσο πολύ ο Ερντογάν τη βίζα; Κυρίως για να ξεφορτωθεί εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, αντιφρονούντες εντός της χώρας του στέλνοντάς τους στην Ευρώπη.

Με άλλα λόγια, με αντίτιμο να κρατήσει στην Τουρκία τους πρόσφυγες από τη Συρία και τους λαθρομετανάστες από την Ασία, θα στείλει στην Ευρώπη τους Τούρκους πολίτες, κυρίως Κούρδους και Αλεβίτες, που θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν και είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Ευρώπη δεν θα αποφύγει τις προσφυγικές ροές, διότι το πρόβλημα και η αιτία της προσφυγιάς είναι ο ίδιος ο Ερντογάν και οι νεο-οθωμανικοί σχεδιασμοί του.

Οι ηγέτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομόφωνα συμφώνησαν να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συμφωνία με την Άγκυρα εάν δεν ικανοποιηθούν όλοι οι όροι.

Όμως, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του Βρετανού πρέσβη, οι αξιωματούχοι της Μέρκελ ετοιμάζονται να συμφωνήσουν ακόμα μια συμφορά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να παρατείνουν την ταλαιπωρία του τουρκικού λαού υπό το καθεστώς αυτού του παρανοϊκού «σουλτάνου».

Ο Σερ Σαμπάστιαν γράφει ότι παρά τη σκληρή γραμμή που κρατάνε δημοσίως, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Γερμανοί θα συμβιβαστούν για να κρατηθεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Εάν οι Γερμανοί συμβιβαστούν θα συνιστά ξεκάθαρη προδοσία των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και παράδοση της Ευρώπης στις ορέξεις του αλαζονικού «σουλτάνου» της Άγκυρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί ότι εάν δεν του δώσουν τη βίζα θα ανοίξει πάλι τις προσφυγικές ροές για να κατακλυστεί η Ευρώπη με εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από την Ασία.

Σε υπόμνημά του στις 13 Μαΐου, ο Βρετανός πρέσβης στο Βερολίνο αποκαλεί τον Ερντογάν έναν «απολυταρχικό νταή που προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη».

Σε άλλο τηλεγράφημα, από τον Ρίτσαρντ Μουρ (Richard Moore), τον Βρετανό πρέσβη στην Τουρκία, αναφέρεται η πεποίθηση ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε «να ανοίξει τις πύλες και να στείλει μετανάστες στην Ευρώπη» εάν δεν γίνει αυτό που θέλει.

Η Βρετανία από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμφωνήσει η Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία, εκείνη δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από όσα ήδη ισχύουν για τις βίζες που παραχωρεί σε Τούρκους πολίτες.

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η χώρα του στηρίζει την προσπάθεια όλων των συμμαχικών δυνάμεων που επιχειρούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ωστόσο δεν πρόκειται να επιτρέψει τη συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις, υπονοώντας το συριακό αδελφό κόμμα του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Το τελευταίο, το οποίο ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον κουρδικό βορρά της Συρίας, συνεργάζεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα η Τουρκία καταφέρθηκε με οργή κατά των ΗΠΑ για το γεγονός ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί στη βόρεια Συρία εθεάθησαν με διακριτικά του ένοπλου βραχίονα του PYD, YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για...
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου – Ποιοι απεργούν, τι ώρα...

Πανελλαδική απεργία μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος απο...

Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση της Prorata που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ ποσοστό...

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησ που διενεργεί η εταιρεία PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV το οποίο συνεργάζεται...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη...

Αυστραλία: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και ενώ μεταδιδόταν η λειτουργία απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι στο...

Ισραήλ: Νέα συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει εκ νέου το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο στις 2 μ.μ. σήμερα Δευτέρα. Το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι το φόρουμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στουρνάρας: Αν δεν μειώσει εγκαίρως τα επιτόκια, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ανάπτυξη

Τον κώδωνα του κινδύνου, έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Απριλίου η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877 η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα...

Την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο αμφισβητεί η Τουρκία με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα – Τι απαντά η Αθήνα

Την ελληνική κυριαρχία νησιών του Αιγαίου αμφισβητεί εκ νέου η Τουρκία, με φόντο τις...

Τουρκία: 29 οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθησαν έξι άτομα

Στους 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε έπειτα από...