Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 81-82 (πρτ.)

Ο τέταρτος τελικός ήταν απίστευτος! Οι εναλλαγές συναισθημάτων ήταν συνεχείς, όμως στο τέλος μίλησε και πάλι ο Σπανούλης, που υπέγραψε την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό και έγραψε το… φινάλε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού όπως και στο Game 2, έτσι και τώρα, με τρίποντο 1,9’’ πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης έδωσε τη νίκη-τίτλο στους Πειραιώτες, με 3-1 νίκες, δύο εκ των οποίων στο ΟΑΚΑ!
Ο Σπανούλης με 25 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, παρότι κουβαλούσε τέσσερα φάουλ από την τέταρτη περίοδο της κανονικής διάρκειας και χωρίς Πρίντεζη-Λοτζέζσκι (τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που… αυτοκτόνησε, ειδικά στην πρώτη παράταση, όπου παρότι είχε το +3 (71-68), έχασε το αμυντικό ριμπάουντ και ο Μάντζαρης ισοφάρισε με τρίποντο!

Αλλά και στη δεύτερη παράταση, έχοντας το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκειά της, πούλησε όλα τα… match ball και στο φινάλε «εκτελέστηκε» από το τρίποντο του Σπανούλη. Ετσι έμελλε να πέσουν οι τίτλοι τέλους για τον συγκινητικό Διαμαντίδη (15π., 6ασ., 6ριμπ.)…

Ο Ολυμπιακός μπήκε σαφώς καλύτερα και συγκεντρωμένα στον τελικό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 0/5 σουτ και οι παίκτες του Σφαιρόπουλου προηγήθηκαν 0-8 στο 3:20’’, ενώ με τον ορεξάτο στο ξεκίνημα Παπανικολάου έφτασαν και στο +11 (2-13, 4:30’’).

Η είσοδος του Διαμαντίδη στην πεντάδα έδωσε άλλη πνοή στον Παναθηναϊκό, καθώς συμμάζεψε την κατάσταση και με πέντε σερί πόντους έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης (7-13, 6’). Ο Γκιστ μείωσε ακόμα περισσότερο (13-15), αλλά ο Χάντερ διατήρησε στο κεφάλι τους Πειραιώτες παρά το καλάθι του Παππά (16-19, 10’).

Οι φιλοξενούμενοι έχτισαν ξανά προβάδισμα στην αρχή της δεύτερης περιόδου (18-24), όμως ο Παναθηναϊκός έκλεισε την άμυνά του και με σερί 8-0 πήρε το πρώτο δικό του προβάδισμα στην αναμέτρηση (26-24, 14’) με τον Παπαγιάννη. Η απάντηση ήρθε από τον Σπανούλη, ο οποίος μετά τις ανάσες που πήρε στον πάγκο έκανε το 27-28, για να έρθει άμεσα ο Φελντέιν με τρίποντο για το 30-28 (16’).

Το τρίλεπτο που ακολούθησε ήταν άγονο για τις δύο ομάδες, με κακές επιθετικές επιλογές και πριν την ανάπαυλα έδρασε ο Φώτσης για τους γηπεδούχους, με δίποντο και τρίποντο για το 35-31.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός φρόντισε να μπει καλύτερα και να πάρει τα ηνία. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι σκόραραν μόνο με Παπαγιάννη και Διαμαντίδη, με τους «ερυθρόλευκους» με επιμέρους 4-19 με εκφραστή τον Σπανούλη να χτίζουν για δεύτερη φορά +11 (39-50, 25’), μετά από κλέψιμο και καλάθι του Παπανικολάου.

Εκεί ανέλαβε ο Παππάς, ο οποίος μετά το 41-50 του Γκιστ, με προσωπικό σερί εννέα πόντων έφερε τον τελικό στην ισοπαλία (50-50, 29’), καθώς ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει λύσεις στη ζώνη του Πεδουλάκη. Όμως, ο Χάντερ έδωσε μικρό προβάδισμα με φόλοου-κάρφωμα στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (50-52).

Οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου στην άμυνα του Σφαιρόπουλου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το τρίποντο του Αγραβάνη (52-55, 32’), αλλά το τρίποντο του Καλάθη, το γκολ-φάουλ του Παππά και ο Φελντέιν έτρεξαν 8-0 για το 60-55 (34’). Μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου ο Σπανούλης σηκώθηκε από το τρίποντο για το 60-58 και ο Παπανικολάου ισοφάρισε στο 35’ (60-60)!

Ο Γκιστ σκόραρε για το 62-60, αλλά η απάντηση ήταν απίστευτη από τον Αγραβάνη, ο οποίος στη λήξη της επίθεσης του Ολυμπιακού, με ταμπλό από τα οκτώ μέτρα έκανε το 62-63 (37:30’’). Ο Γκιστ με 1/2 βολές ισοφάρισε (63-63, 39’), ο Σπανούλης αστόχησε, αλλά ο Διαμαντίδης έκανε βήματα, με 18,1’’ να απομένουν. Η τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων πήγε ως είθισται στα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος όμως μπερδεύτηκε και αστόχησε, με αποτέλεσμα την… παράταση.

Η νευρικότητα κυριάρχησε, με τον Παππά να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ από τον Χάκετ (42’), αλλά να σκοράρει 1/2 βολές (64-63) και ο Χάντερ κάρφωσε για το 64-65 (43’).

Είχε έρθει η ώρα των μεγάλων! Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έγραψε το 67-65 (43:40’’), ο Σπανούλης απάντησε (67-68), αλλά ο Καλάθης… ανταπάντησε με τον ίδιο τρόπο (70-68, 44’)! Ο Γκιστ έκοψε εντυπωσιακά τον Σπανούλη, αλλά έκανε απίθανο λάθος, καθώς έκανε επιθετικό φάουλ σε σκριν στον Παπανικολάου, με 32,3’’ να απομένουν.

Ο Αμερικανός διόρθωσε το λάθος του με δεύτερη σερί εξαιρετική άμυνα στον Σπανούλη, τον οποίο ανάγκασε να αστοχήσει και ο Φώτσης που άρπαξε το ριμπάουντ κέρδισε φάουλ (-8,4’’) και με 1/2 βολές έκανε το 71-68. Όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Χάκετ αστόχησε σε δύο βολές, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μάντζαρη, ο οποίος από τα 6.75μ. έφερε το ματς στα ίσια (71-71) και δεύτερη παράταση, αφού στο 1,1’’ που απέμεινε, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Ο Γκιστ βγήκε μπροστά και με έξι σερί πόντους έδωσε +4 στον Παναθηναϊκό (77-73, 46:30’’), όμως ένα επιθετικό ριμπάουντ του Αγραβάνη μείωσε στον πόντο (79-78, 48’), με τον Καλάθη να απαντά για το 81-78. Ο Χάκετ με 1/2 από τη γραμμή έγραψε το 81-79, για να ακολουθήσει η… κοκορομαχία Καλάθη-Αγραβάνη (λογομάχησαν μετά την τάπα του δεύτερου) και τεχνική ποινή εκατέρωθεν (σ.σ. ο Καλάθης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ).

Χάκετ και Διαμαντίδης αστόχησαν, όπως και ο Μάντζαρης, αλλά η τελευταία «πράσινη» επίθεση χάθηκε από τον Φελντέιν και ο Σπανούλης στο φινάλε σηκώθηκε από το τρίποντο για το 81-82 που σφράγισε τον δεύτερο σερί τίτλο του Ολυμπιακού, με τους παίκτες, το επιτελείο και τους αδελφούς Αγγελόπουλους να πανηγυρίζουν έξαλλα!

Ο MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν για άλλη μια φορά ο MVP του Ολυμπιακού, αλλά και του Game 4, καθώς με το νέο νικητήριο τρίποντό του, έδωσε τη νίκη-πρωτάθλημα στην παρέα του.

Ο Σκληρός: Ο Διαμαντίδης στο τελευταίο ματς της καριέρας του ήταν συγκλονιστικός (15π., 6ασ., 6ριμπ.), με Παππά (16π.) και Γκιστ (15π., 7ριμπ.) να τα δίνουν όλα. Ο Χάντερ ήταν συγκινητικός από πλευράς Ολυμπιακού (14π., 7ριμπ.).

Ο Αόρατος: Ο Φελντέιν δεν δικαιολόγησε τα 30’ που έπαιξε, καθώς δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε και την άστοχη επιλογή στην τελευταία «πράσινη» επίθεση στη δεύτερη παράταση.

Η Γκέλα: Οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές και είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός είχε 15 ασίστ και ισάριθμα λάθη, ενώ ο Ολυμπιακός 13 ασίστ και 19 λάθη!

Η στιγμή: Αναμφίβολα ήταν το νικητήριο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, όπως και στο Game 2, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σκοράρει το 81-82 και να δίνει το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Η διαιτησία: Χριστοδούλου, Σχινάς, Μητσόπουλος είχαν ένα πολύ δύσκολο βράδυ, με πολλά παράπονα και από τις δύο πλευρές, ωστόσο δεν έκριναν το παιχνίδι.

Η εξέδρα: Το ΟΑΚΑ γέμισε ασφυκτικά για την τελευταία εντός έδρας παράσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο ο κόσμος αποθέωσε, ωστόσο στο φινάλε δεν μπόρεσαν να χαρούν τη νίκη της ομάδας τους, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63 (κ.α.), 71-71 (1η πρτ.), 81-82.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του...

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, για την υπόθεση των ηχητικών με...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...

Με τον ήλιο και τον άνεμο δωρεάν γιατί είναι τόσο ακριβή η στροφή στις ΑΠΕ

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσεις ως στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας...

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση...