Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Σεμπαστιάν Λέτο… διόρθωσε το “δώρο” του Λουκ Στιλ και ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα στην πλατεία μετά το σημερινό 1-1 απέναντι στον Πανιώνιο, που διατήρησε το φετινό του αήττητο απέναντι στους “πράσινους” και απέδειξε ότι θα αποτελέσει σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο και στη διαδικασία των πλέι οφ.

Η γκολάρα του Αργεντινού άσου στο 67’ γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το κάζο της πρεμιέρας που πήγε να δημιουργηθεί μετά το τραγικό λάθος του Αγγλου τερματοφύλακα στο 52’ με το οποίο ο Ανσαριφάντ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Νεοσμυρνιώτες, σε ένα ματς με αρκετά καλό ρυθμό για τα δεδομένα που υπήρχαν πριν από την έναρξη του ματς.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες με τον Πανιώνιο να έχει την πρώτη στιγμή όταν ο Μολέδο έκοψε έξοχα τον Μασούρα στο 9’ όταν αυτός κινήθηκε στην πλάτη του Μέστο και προσπάθησε να μπει στην περιοχή.
Στη συνέχεια όμως ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο στη μεσαία γραμμή και ανάγκασε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, στο μισό γήπεδο και πίσω από τη μπάλα. Στο 16’ ο Λέτο έδωσε στον Κουτρουμπή που με άψογη κάθετη πάσα βρήκε τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή αλλά ο Ρισβάνης με έγκαιρο τάκλιν παραχώρησε κόρνερ.

Στο 19’ ο Λέτο και πάλι έδωσε στον Μέστο που γύρισε ιδανικά στη μικρή περιοχή όμως ο Μπεργκ δεν βρήκε τη μπάλα στην προβολή που επιχείρησε και ο Διούδης μπλόκαρε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στον Παναθηναϊκό και δημιουργήθηκε στο 33’ όταν ο Λέτο σέρβιρε στον Νάνο που σέντραρε εξαιρετικά προς την περιοχή, ο Ρισβάνης γλίστρησε και ο Μπεργκ αφού κοντρόλαρε τη μπάλα έπιασε με εντυπωσιακό τρόπο γυριστό σουτ που τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Ο Πανιώνιος αντέδρασε προς το τέλος του ημιχρόνου και έφτασε κοντά στο γκολ με τη βολίδα του Μπακασέτα που έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ στο 37’ ενώ δύο λεπτά αργότερα (39’) ο Ανσαριφάντ υποδέχτηκε τη μπαλιά του Μπακασέτα βγαίνοντας στην πλάτη της “πράσινης” άμυνας και αφού είδε τον Στιλ λανθασμένα εκτός εστίας πλάσαρε σωστά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος από το πουθενά εκμεταλλεύτηκε το απίστευτο “δώρο” του Στιλ που (από παρακινδυνευμένο γύρισμα του Νάνο) έχασε τη μπάλα κάτω από τα χέρια του (!) στο 52’ από τον Ανσαριφάντ που πλάσαρε στα δίχτυα σε κενή εστία, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0). Στην ίδια εστία και στο ίδιο τέρμα που είχε κάνει το τραγικό λάθος στο φάουλ του Μπακασέτα στο ματς του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες…

Στο 59’ ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ όταν βρήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Ανσαριφάντ να εφορμά προς την εστία, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, αλλά τον Στιλ να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια. 
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 67’ με τον Σεμπαστιάν Λέτο να αξιοποιεί ιδανικά την πάσα του Μέστο και με εξαιρετική κίνηση και άπιστο αριστερό σουτ να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Διούδη (1-1). Μετά την ισοφάριση των “πράσινων” ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και φυσιολογικά το ισόπαλο αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι το τέλος, αν και στο 94′ ο Μπαργκάν πρόλαβε τον Στιλ και πλάσαρε προς την εστία, αλλά ο Μολέδο απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης – Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής- Σιώπης, Κόρμπος- Καθάριος (72’ Μπαρκάν), Μπακασέτας, Μασούρας (89’ Χαλκιαδάκης)- Ανσαριφάντ (69’ Καραμάνος).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ – Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο- Εβαντζελίστα (62’ Μπουμάλ), Ζέκα, Λουντ (78’ Αμπέντ), Βιγιαφάνιες – Λέτο (87’ Μαμούτε), Μπεργκ.
Διαιτητής: Τ. Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο δοκάρι του Μπεργκ (33’) αλλά το τραγικό λάθος του Στιλ και το γκολ-δώρο στον Ανσαριφάντ άλλαξε άρδην τα δεδομένα και ο Πανιώνιος θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τη νίκη στο τετ α τετ του Ιρανού λίγο αργότερα. Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το χουνέρι στην πρεμιέρα χάρη στην κλάση και την προσωπικότητα του Λέτο, ενώ το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο με βάση τη συνολική εικόνα του ματς.

GREXIT: Ο Λουκ Στιλ είναι λες και του έχουν κάνει μάγια στη Νέα Σμύρνη και με μία ακόμα γκέλα ολκής παίρνει αυτομάτως τον τίτλο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η παιδική του αντίδραση έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Παπαπέτρου (Αθηνών) δεν έκανε κατάχρηση των σφυριγμάτων, ήταν κοντά στις φάσεις και παρά τα λάθη του δεν επηρέασε την του αγώνα. Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί του Χασάν και Μερκενίδης.

ATM: Ο Πανιώνιος (απ)έδειξε ότι δεν έκανε τυχαία την πορεία του στο πρωτάθλημα, όντας μία ομάδα με εξαιρετική συνοχή, με πλάνο και μαχητικότητα που δύσκολα καταβάλλεται, ειδικά μέσα στη Νέα Σμύρνη και εάν οι συγκυρίες την ευνοήσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φτάσει στα στάνταρ απόδοσης που προσδοκούσε και το μεγαλύτερό του πρόβλημα αφορούσε στη δημιουργία από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Καθοριστικό για την πορεία του στα φετινά πλέι οφ είναι προφανώς το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

PLAN B: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ως σχηματισμό του Πανιώνιου το προσφιλές του 4-2-3-1, με τον Διούδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Βλάχο δεξί μπακ, τους Ρισβάνη και Οικονόμου στόπερ, τον Τασουλή αριστερό μπακ, τους Σιώπη και Κόρμπο αμυντικούς μέσους, τον Μπακασέτα μπροστά τους, τον Καθάριο και τον Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ανσαριφάντ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αντρέα Στραματσόνι από την άλλη παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-2 στην ευθεία. Ο Στιλ ήταν ο τερματοφύλακας, ο Μέστο δεξιά στην άμυνα, οι Κουτρουμπής και Μολέδο στόπερ, ο Νάνο αριστερός μπακ, ο Εβαντζελίστα δεξιά, οι Λαγός και ο Λουντ αμυντικοί μέσοι, ο Βιγιαφάνιες αριστερά και ο Μπεργκ με τον Λέτο επιθετικό δίδυμο. Στη διάρκεια του αγώνα οι δύο ακραίοι άλλαζαν συνεχώς πλευρές, ενώ στη φάση επίθεσης το 4-4-2 γινόταν συχνά ρόμβος, με τον Ζέκα μοναδικό 6άρι και τον Βιγιαφάνιες 10άρι, πίσω από Μπεργκ και Λέτο.

ΕURO GROUP: Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και το γκολ που σημείωσε μπορούν να πετύχουν μόνο παίκτες κλάσης. Από τον Πανιώνιο δεν υπήρχε υστερήσαντας αλλά τρομερό ματς έκανε ο Σιώπης που ήταν παντού στο γήπεδο, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ανσαριφάντ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Το κόλπο του Αταμάν που αναρωτιόμασταν τόσο καιρό γιατί δεν το εφαρμόζει, ήρθε στο...

Είχαμε να το δούμε από τον Νοέμβριο Αν διάβαζε κανείς τα στατιστικά μετά το τέλος του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα έβλεπε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Προς διάλυση ο Πανιώνιος ύστερα από 130 χρόνια!

Ολοταχώς για τη Γ' Εθνική οδεύει ο Πανιώνιος, καθώς ο «Ιστορικός» βιώνει την χειρότερη...

Super League: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0

Τη 15η νίκη σε 16 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε ο επίδοξος πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που νίκησε...

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 1-0 του Πανιωνίου. «Χρυσός»...

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0 – 1

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0, με την ομάδα...
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο