Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Τι δεν είδατε από τα παρασκήνια της ορκωμοσίας

«Πολλές υπομονές», ήταν η ευχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν σήμερα στη Βουλή. Από τους πρώτους υπουργούς που έφθασαν νωρίς στη Βουλή ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ πρώτος στα υπουργικά έδρανα κάθισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολούθησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μπήκε στην Ολομέλεια στις 11:14 είχε θερμή χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ παρούσα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας χαιρέτησε τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα, ενώ χειραψία είχε και με αρκετούς βουλευτές τόσο του κόμματος του όσο και με βουλευτές της Ν.Δ., όπως ο Βασίλης Κικίλιας.

«Κύριε πρωθυπουργέ βλέπω έχετε κάνει πηγαδάκι» είπε ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης, βλέποντας τον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλεί με τους Τρύφωνα Αλεξιάδη και Νίκο Φίλη ενώ ζήτησε από όλους τους βουλευτές ησυχία για να ξεκινήσει ο αγιασμός.

Ο Πρωθυπουργός κάθισε στο έδρανο του έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη. Τα πρώτα υπουργικά έδρανα είχαν «καταλάβει» κατά σειρά, οι υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.

Πίσω ακριβώς, κάθισαν ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό της κυβέρνησης Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Στις καρέκλες μπροστά από τα υπουργικά έδρανα επέλεξαν να καθίσουν ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Την τιμητική του πάντως είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μπήκε στην Ολομέλεια με τους έξι βουλευτές του και με μία υπάλληλο της Βουλής που του έδειξε το έδρανο που θα κάθονται.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σχεδόν από τους πρώτους που πλησίασαν τον κ. Λεβέντη για να του ευχηθούν καλή δύναμη.

«Να ξέρετε ότι έχετε πιάσει το έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη», είπε η κ. Μπακογιάννη στον νεαρό βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη ο οποίος την κοίταξε αμήχανα.

Νωρίτερα, τον κ. Λεβέντη έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ανάμεσα σε αυτούς που του ευχήθηκαν ήταν επίσης η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ενώ ο κ. Λεβέντης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής Νίκος Βούτσης ήταν από τους λίγους που πέρασαν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής για να χαιρετήσει και να συνομιλήσει με αρκετούς βουλευτές.

Από πολύ νωρίς η Βουλή είχε κατακλυστεί όχι μόνο από τους βουλευτές, αλλά και από τους συγγενείς τους. Το αδιαχώρητο γινόταν στο εντευκτήριο και στο καφενείο της Βουλής.

Η ίδια εικόνα και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου όπου είχαν σχηματιστεί δεκάδες πηγαδάκια, ενώ το ενδιαφέρον έκλεβαν αυτά των Νεοδημοκρατών εν όψει και της επικείμενης εκλογής του νέου προέδρου στο κόμμα.

Κατάμεστα ήταν και τα θεωρεία από συγγενείς, φίλους και παιδιά βουλευτών, αλλά και τα έδρανα των κρατικών υπαλλήλων με πρώτους στη σειρά την πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου που είχε δίπλα της τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των βουλευτών κυριάρχησε το σκούρο χρώμα. Ξεχώρισαν πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που εμφανίστηκε με το κόκκινο σακίδιο του στη πλάτη και με πορτοκαλί πουκάμισο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ντυμένη στα άσπρα και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με λευκό ταγιέρ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο...

Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής. Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση...

Πόσους αστυνομικούς έχει ο Νατσιός για να λέει το Πάτερ Ημών με ασφάλεια;

Το κακό έχει παραγίνει με τους αστυνομικούς που κάνουν τους Μπάτλερ σε πολιτικά κόμματα και αρχηγούς αντί να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα και στη...

Η ενόχληση των περί Κασσελάκη για τον Τσίπρα

Ενοχλημένοι έμαθα είναι στους άνω ορόφους της Κουμουνδούρου με την φωτογραφία που διέρρευσε στον Τύπο μέσω των social media που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετάει...

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Λαμία για το δημογραφικό, ήταν ό,τι πιο σημαντικό...

Ερώτηση: Παραμένει ο Κώστας Καραμανλής «φυσικός επικεφαλής» της Συντηρητικής Παράταξης, δεκαπέντε χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές και έναν χρόνο μετά την… εθελούσια...

Νέα Δημοκρατία-Ευρωεκλογές: Θα ποντάρει και πάλι στη σταθερότητα

Το εύρημα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο “συμφερόντων” οικονομικών, επιχειρηματικών, εκδοτικών κλπ - που θέλουν να τη ρίξουν. Η ιστορία με τους Μαρινάκη-Παπασταύρου-Μπρατάκο...

Ο Ανδρουλάκης έπιασε στον “ύπνο” τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου σάστισαν από την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, εμφανώς. Αμφότερα τα κόμματα άλλωστε δίνουν τη μάχη της δεύτερης θέσης και δεδομένων των συνθηκών, ο...

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Αρκετοί είναι αυτοί που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Φρέντη Μπελέρη, ωστόσο υπάρχουν και ισχυρά «όχι». Ο λόγος για την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί – Κατατέθηκε η ρύθμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση...

Οι “Σπαρτιάδες” διαλύονται…

Άλλος ένας προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες βουλευτής, ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Πρόκειται για...

Βουλή: Απορρίφθηκε η τροπολογία για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”

Με το επιχείρημα ότι ήδη ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την ύψιστη τιμωρία σε περίπτωση...

Βουλή: Ευρεία συναίνεση εξασφάλισε η τροπολογία για την Golden Visa

Με ευρεία πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, υπερψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας...