Αλλαγή εκλογικού νόμου προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής – Ποιο είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης

169
σχόλιο, επίπεδο, πολιτικών, εικόνα, λαού,

Νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016 με μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση, όπως από το 3% στο 2%.

Αυτές οι κινήσεις σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται να αλλάξουν άρδην τους κανόνες και τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί η εκτίμηση ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου μπορούν να πετύχουν συνεργασίες και να αναδείξουν ότι η ΝΔ είναι πολιτικά απομονωμένη.

Διαβάστε επίσης:  Ο προϋπολογισμός "μήλον της έριδος" κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στη συνάντηση που είχε με το γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Μάλιστα, στον Περισσό είναι δύσκολο να αρνηθούν θετική ψήφο στην απλή αναλογική. Το ίδιο φαίνεται πως λένε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Επίσης ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 – 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.