Βούτσης: Οι απόψεις Τόμσεν δεν αντανακλούν τις απόψεις των θεσμών

47
νοσοκομείο, Νίκος Βούτσης,

Κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα απέκλεισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσής, τονίζοντας ότι οι προτάσεις Τόμσεν δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών, ενδεχομένως, ούτε και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πλειοψηφικά και βεβαίως δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η κυβέρνηση. Ο κος Βούτσης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι όταν γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και υπάρξουν δίκαιες ανακατανομές, ο κόσμος θα πεισθεί για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Όταν η Αριστερά, αναλαμβάνει να κάνει μεταρρυθμιστικές τομές αυτού του επιπέδου είναι κάτι ουσιαστικό”.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών εμφανίστηκε βέβαιος ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα απορρίψει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε, αναλύθηκε και υλοποιήθηκε η πρόνοια του Συντάγματος, για να επιδιώξουμε ομοφωνία ή μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Τόνισε την ανάγκη απόλυτου σεβασμού της Συνθήκης της Λωζάνης

Αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο ο κος Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν θίγει τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.