Θετικά αποτιμούν την συμφωνία με την κυβέρνηση Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί

111
Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ, Θετικά, μηνύματα,

“Ουσιαστική, χαρακτήρισε, την συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος σχολίασε πως αυτά είναι “καλά τα νέα” και πως κατά την τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup συζητήθηκε η πορεία των εργασιών και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, χαιρέτισαν την “πρόοδο που σημειώθηκε”.
«Είναι μια καλή μέρα σήμερα», σχολίασε και ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Όπως ανέφερε, «μετά από μέρες και νυχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία σε πολλά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων». Ειδικότερα, ο Γάλλος επίτροπος έκανε αναφορά στη συμφωνία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, το νόμο για τη δομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, θα συμβάλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα ανοίξει το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:  Μεγάλο Αδελφό θα αποκτήσει η Εφορία

Σε ο,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι των διαβουλεύσεων και πρόσθεσε πως είναι πολυ σημαντικο να δημιουργηθεί ένα «φερεγγυο πλαίσιο», έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Τέλος, ο Γάλλος επίτροπος, είπε πως σήμερα το πρωί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αποτίμησε την πρόοδο που επετεύχθη και πως αναμένεται η νομοθέτηση των μέτρων από την Ελληνική Βουλή την Πέμπτη. Αμέσως μετά, συνέχισε, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των θεσμών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων από τα κράτη μέλη, σχετικά με τις εκταμιεύσεις της δόσης των 2 δις. και των 10 δις. για τις τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ