Κατρούγκαλος: Επιδιώκουμε κοινή αντιμετώπιση για όλους τους ασφαλισμένους

105
Κατρούγκαλος, ΕΚΑΣ,

«Δεν θα επιβάλλουμε νέες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά επιδιώκουμε κοινή αντιμετώπιση για όλους τους ασφαλισμένους», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και διέψευσε δημοσιεύματα ότι θα επιβληθεί εισοδηματικό κριτήριο στην απονομή των συντάξεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 10 του πολυνομοσχεδίου, για τα αποθεματικά των ταμείων κάτι που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για να άρει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε υποβάλλει το πρωί.

Για περαιτέρω βελτιώσεις ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος, ώστε κάθε φορέας ενός ταμείου να έχει τα ίδια δικαιώματα όπως σε έναν προθεσμιακό λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης:  Κ. Μητσοτάκης: Το 11ο συνέδριο θα σηματοδοτήσει την αφετηρία...

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτήρισε «παραλογισμό» την κριτική που γίνεται για τις 100 δόσεις επισημαίνοντας ότι «αυτό που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι το φέρνουμε εδώ. Δεν χάνουν την ρύθμιση οι μικρο-οφειλέτες, εκεί που ήταν τρεις μήνες γίνεται τώρα ένας μήνας» είπε ο κ Αλεξιάδης.
Η απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας πάντως σημαδεύτηκε από τους νέους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής, που είχαν ως αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.