Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Λασπότοπος η Ειδομένη: 70 παιδιά στα νοσοκομεία με λοιμώξεις

70 παιδιά από τον καταυλισμό της Ειδομένης έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες 3 μέρες στο νοσοκομείο του Κιλκίς με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες.

Τα περιστατικά έρχονται μετά την πολυήμερη αναμονή των προσφύγων στον καταυλισμό που τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες μάλιστα, τα μικρά προσφυγόπουλα θα μεταφέρονται πλέον και στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εγκαταστάσεις του Κιλκίς δεν είναι επαρκείς, ενώ το ιατρικό προσωπικό του χτύπησε το καμπανάκι, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος.

Στο μεταξύ, χθες Τρίτη έφτασε στην Ειδομένη και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσφέρει ιατρική φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην εμφάνιση επιδημιών.

«Επιτηρούμε επιδημιολογικά το όλο φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζεται, μέχρι στιγμής η εμπειρία μας δείχνει ότι δεν έχουμε επιδημίες» είπε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργο Κυρίτση, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «να αδειάσει η Ειδομένη τις επόμενες ημέρες». Όπως διευκρίνησε η μετακίνηση προσφύγων θα γίνεται με λεωφορεία σταδιακά όσο ετοιμάζονται οι νέες δομές και ότι θα πρώτα θα μετακινηθούν οικογένειες με παιδιά.

Παράλληλα, διέψευσε, δημοσιεύματα που τον φέρουν να δήλωσε ότι θα γίνει εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία.

«Σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φλάιερς για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους». Ο ίδιος εκτιμά ότι κάποια στιγμή και όσο συνεχίζονται οι κακές καιρικές συνθήκες οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν από την Ειδομένη.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στην Ειδομένη καλλιεργείται το κλίμα εκκένωσης, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κλιμάκια της ευρωπαϊκής ένωσης που διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για την φιλοξενία σε χώρες της Ευρώπης και για το άσυλο.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και μετανάστες πάντως δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την περιοχή και δεν επιθυμούν να μεταφερθούν σε κέντρα μετεγκατάστασης καθώς δεν γνωρίζουν πού θα τους στείλουν μετά από εκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλές περιπτώσεις, συγγενείς τους έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι δεν θέλουν να καταλήξουν σε διαφορετικές χώρες από εκείνες που ήδη ζουν οι δικοί τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

SOS: Η νέα Ειδομένη στα σκαριά!

Οι φωτογραφίες και το βίντεο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ που έκανε το γύρω της Ελλάδας είναι...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Μετά από 70 ημέρες σε λειτουργία η γραμμή στην Ειδομένη

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε στην άρση των περιορισμών της κίνησης των εμπορικών τρένων που διέρχονται...

Μουζάλας: Δεν θα έχουμε άλλη Ειδομένη…

Διπλή διαβεβαίωση παρείχε ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά την επίσκεψή του...

Πόσα έχασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον αποκλεισμό της Ειδομένης

  Το 2015 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκλεισε με κέρδη 2,75 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, για τις περίπου...