Μπαλτάς: «Δε θα προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα»

345

«Βόμβα» έριξε  ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας χθες στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας μπορεί να χάσει το δικαστήριο.

«Η νομική διεκδίκηση όσο προχώρησε με τη κ. Κλούνεϊ έχει ολοκληρώσει το έργο της ,έχει πληρωθεί ο αντίστοιχος οίκος, είμαστε νομικά εντάξει ως προς το νομικό γραφείο. Από εκεί και πέρα η συζήτηση και με τη διεθνή επιτροπή διεκδίκησης των μαρμάρων, η τάση είναι αυτή τη στιγμή να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντίστοιχο δικαστήριο. Κι αν χάσουμε το δικαστήριο τα πράγματα δυσκολεύουν» είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός ανακαλείται μολυσμένο βρεφικό γάλα

«Ωστόσο, η κατάσταση πνευμάτων και στη Βρετανία σε σχέση με τα μάρμαρα είναι αυξημένη, δηλαδή έχουμε σιγά σιγά πολύ περισσότερους φίλους για την επιστροφή απ΄ ότι είχαμε προηγουμένως» είπε και πρόσθεσε:

«Το Βρετανικό μουσείο αντιστέκεται σθεναρότατα και έμαθα πρόσφατα ότι από έναν φίλο ότι μοίραζαν φυλλάδια γιατί τα Ελγίνεια πρέπει να μείνουν στο Βρετανικό μουσείο. Είναι η έννοια της άμυνας αυτή της στιγμής».