Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν εξέγερση στην Ειδομένη από 15 χιλ μετανάστες και πρόσφυγες…

Οι ηγέτες της ΕΕ χρησιμοποιούν τους μετανάστες ως πιόνια σε ένα παιχνίδι που θέλει την Ελλάδα «όμηρο» στα χέρια των Ευρωπαίων, με παραπαίουσα οικονομία, με εγκληματικότητα στο φουλ για να υλοποιήσουν και τα «υπόλοιπα» σχέδια που θέλουν στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με τα τεκταινόμενα και στο Καλαί στην Γαλλία οι λαθρομετανάστες που θα εγκλωβιστούν σε κέντρα υποδοχής για μεγάλο διάστημα, θα σπάσουν τα όποια εμπόδια και θα ξεχυθούν στις παρακείμενες αστικές περιοχές και δεν αφήσουν τίποτα όρθιο.

Στην περιοχή της Ειδομένης όμως ο κίνδυνος είναι άλλος και διαφορετικός. Οι 15 χιλιάδες λαθρομετανάστες κινδυνεύουν να εξεγερθούν με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την περιοχή και τους κατοίκους , ξεσπώντας επί δικαίων και αδίκων λόγω του κλεισίματος των συνόρων, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Οι ελληνικές αρχές θα βρεθούν αντιμέτωπες με μία κανονική ανθρωπιστική εξέγερση λόγω αγανάκτησης των προσφύγων που σημειωτέων διαβιούν κάτω από άθλιες στην κυριολεξία συνθήκες, ενώ ο καιρός τους ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο.

Η ενδεχόμενη εξέγερση θα είναι σίγουρα αποτέλεσμα της στάσης των Ευρωπαίων και συγκεκριμένα της Γερμανίας , η οποία έδωσε εντολή να κλείσει εντελώς ο «βαλκανικός διάδρομος», λόγω πολιτικών προβλημάτων της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Το «παιχνίδι» με την «κακή» Αυστρία και τις χώρες των Βαλκανίων ήταν ένα ακόμη πλάνο του Βερολίνου για να «χρυσώσει το χάπι» στην ελληνική κυβέρνηση.

«Εγώ περιμένω και περιμένω και περιμένω, και στην συνέχεια, δεν υπάρχει τίποτα. Ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα στο τέλος, αλλά είμαι σε αναμονή», δηλώνει ένας μετανάστης σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο.

Χιλιάδες μετανάστες έχουν μπλοκαριστεί στα Ελληνο-σκοπιανά σύνορα και ετοιμάζονται να αντιδράσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της διαδρομής η οποία οδηγεί στην Ευρώπη.

Αξιωματούχοι των Σκοπίων έχουν κλείσει εντελώς τη διέλευση των συνόρων την Τετάρτη , ενώ και η Σλοβενία, Κροατία και Σερβία επέβαλαν σκληρούς περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών θα επιτρέπεται η διέλευση τους .
Υπάρχει τώρα μια έντονη δυσφορία από 15.000 μετανάστες κατά μήκος της περιοχής των συνόρων, τονίζουν συνεχώς οι ξένοι δημοσιογράφοι. .

Ένας μετανάστης, από τη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι άρρωστος , κουρασμένος και έχω βαρεθεί, απλά περιμένω για το τίποτα.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη δυσχερή θέση των μεταναστών στην Ειδομένη , μεταξύ των οποίων υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που διαβιούν στο κρύο και σε υγρές συνθήκες.

Μέλη της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, δήλωσε: «Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες από αυτές τις συνθήκες, θα πολλαπλασιαστούν, η υγρασία, η εισπνοή καπνού, θα τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες τους». Ενώ συνεχώς συγκεντρώνονται μετανάστες στην περιοχή αυτή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσχερή θέση , «φίλοι» δεν υπάρχουν πουθενά στον ορίζοντα και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να λάβει «αυτόνομες» αποφάσεις για το συμφέρον της πατρίδος. Καλό θα ήταν όσοι από τους κυβερνώντες πιστεύουν στον θεό να κάνουν την προσευχή τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες μετά την ομηρεία στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη έως αυτές...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ...

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας, αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν...

New York Times: Το Ισραήλ ζυγίζει τις επιλογές του για να απαντήσει στρατιωτικά στο...

Παρά την απόφασή της να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: Πως μπορεί να προχωρήσει σε αντίποινα...

Πόλεμος στη Γάζα: Οι συνομιλίες για επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός παραμένουν ασταθείς

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιβάλει κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων «παραπαίουν», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός...

Οίκος ανοχής στη Γερμανία ετοίμασε πακέτα σε τουρίστες εν όψει Euro

Οι τιμές για κάθε βραδιά και τι περιέχεται στην προσφορά! Ένα ιδιαίτερο ρεπορτάζ φιλοξένησε η αγγλική ιστοσελίδα, «Daily Star», με αφορμή το Euro 2024, του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία στη Χίο: Τρία νεκρά κοριτσάκια στο ναυάγιο με μετανάστες

Τρία νεκρά κοριτσάκια είναι ο θλιβερός απολογισμός του ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες...

Υπεγράφη η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Υπεγράφη σήμερα Κυριακή (17/3) στο Κάιρο η συμφωνία της Ευρώπης με την Αίγυπτο. Πρόκειται...

ΕΕ: Tο Κοινοβούλιο ενέκρινε νέο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Τι κατοχυρώνει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών...

Χανιά: Εντοπίστηκαν 60 μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Εντοπίστηκαν το μεσημέρι από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας, στα Χανιά, 60 μετανάστες στην...