Ολονύχτιο «παζάρι» για τα κόκκινα δάνεια

148

Ολονύχτιες συνομιλίες με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών έχει το οικονομικό επιτελείο μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το απόγευμα, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είχαν …σκοντάψει στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά. Πάντως έχει ήδη ανακοινωθεί η μετάθεση του Euro Working Group για την Tρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, σε οτι αφορά το επίμαχο θέμα των κόκκινων δανείων στόχος παραμένει να προστατευτεί η πρώτη κατοικία σε ποσοστό που καλύπτει το 60% των δανειοληπτών και παράλληλα να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να προστατευτούν νοικοκυριά που ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και σήμερα αδυνατούν να είναι συνεπή.

Διαβάστε επίσης:  Πάνω από 1.127.000 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για το κοινωνικό μέρισμα

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι θα υπάρξει δέσμευση για θέσπιση μέτρων και κριτηρίων για όσους σκοπίμως εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ενώ θα μπει και πλαφόν στον αριθμό των πληστειριασμών που θα μπορεί να εκτελεί η κάθε τράπεζα ετησίως.

Ακόμη επισημαίνεται ότι θα υπάρχουν κριτήρια που θα αφορούν την αντικειμενική αξία της κατοικίας, το ετήσιο εισόδημα ενώ δε θα υπάρξει κανένα κριτήριο ένταξης στο νόμο Κατσελη που θα αφορά τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη.