Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους την Τρίτη 19 Απριλίου

28
ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνέντευξη τύπου,

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους, την Τρίτη 19 Απριλίου, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ίδια ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για αθέτηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα στη συνάντηση που είχαν πριν από 15 ημέρες στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών της Αττικής.

Έτσι, επανέρχεται με τα ίδια αιτήματα που είναι η διατήρηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος (αναρρωτικές άδειες κ.λπ.), υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, να μην καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και διενέργεια ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Διαβάστε επίσης:  "Κόλαση" φωτιάς έξω από το γήπεδο του Μετς ( Βίντεο )

Στη συνάντηση ο κ. Μπαλάφας είχε αναφέρει ότι για το θέμα της διατήρησης του ανθυγιεινού επιδόματος αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεσμεύθηκε για επίλυση άλλων αιτημάτων με διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο – σκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο.