Πετρούνιας ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

0
50
Λευτέρης Πετρούνιας, κρίκους, χρυσός,

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου 2016.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα παραλάβει το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου στην Τελετή Αφής που θα γίνει στις 21 Απριλίου 2016 στην Αρχία Ολυμπιακού. Ακολούθως ο Πετρούνιας θα μεταλαμπαδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον δεύτερο λαμπαδηδρόμο που είναι ο Βραζιλιάνος πρώην αθλητής του βόλεϊ, Ζιοβάνι Γκάβιο.

Πετρούνιας: «Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα»

Στις δηλώσεις του για την τιμή που του έγινε, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε:

«Είναι η συνέχεια μίας υπέροχης χρονιάς που ήταν για μένα το 2015. Είναι πραγματικά ύψιστη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος αθλητής που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα και είμαι πραγματικά συγκινημένος από την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να με επιλέξει. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα».

Διαβάστε επίσης:  Τετράδα βλέπει ο παναθηναϊκός μετά τη νίκη 63-72 επί της Μπασκόνια

Μπορείς να φανταστείς από τώρα εκείνη τη στιγμή, που θα έχει επάνω σου συγκεντρωμένη την προσοχή όλου του κόσμου;

«Γενικά δεν αγχώνομαι αλλά πιστεύω ότι τότε θα είμαι αγχωμένος. Εχω μιλήσει και με τον Σπύρο Γιαννιώτη που ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μου έχει πει ορισμένα πράγματα, αλλά τα συναισθήματα που ήδη νιώθω, δεν περιγράφονται με λόγια».

Το γεγονός ότι είσαι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, θα σε βοηθήσει ενόψει της συμμετοχής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Δεν με πιέζει, ούτε με βαραίνει η επιλογή μου. Αντιθέτως μου τονώνει το ηθικό και το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Είμαι αισιόδοξος κι αν έχω υγεία ως τότε, να περιμένετε ένα καλό αποτέλεσμα».