Προκλητική η Αυστρία: Διάσκεψη για το μεταναστευτικό με Βαλκανικές χώρες πλην Ελλάδας

234
Αυστρία, πιέζει, αυστηροποίηση ελέγχων, Βαλκανική οδό,

Σε ακραίες και προκλητικές κινήσεις προχωρά η Αυστρία για να ανακόψει τη ροή των προσφύγων που φθάνουν στα σύνορά της, παρακάμπτοντας ουσιαστικά αποφάσεις της ΕΕ. για εφαρμογή κοινής πολιτικής. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, συγκαλούν διάσκεψη Βαλκανικών χωρών για την ανάληψη δράσης στο προσφυγικό,  αφήνοντας μόνο εκτός πρόσκλησης… την Ελλάδα.

ΓΙΟΧΑΝΑ ΜΙΚΛ ΛΑΙΤΝΕΡ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

sebastiankurz

 

 

 

 

Στη διάσκεψη η οποία -εκτός απροόπτου – έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών τριών χωρών της ΕΕ: Βουλγαρίας,  Κροατίας και Σλοβενίας και χωρών εκτός ΕΕ: Αλβανίας, Βοσνίας,  Κοσόβου, Μαυροβουνίου και  πΓΔΜ.  Και οι οκτώ αυτές χώρες αποτελούν το λεγόμενο δυτικό βαλκανικό διάδρομο, το προσφυγικό πέρασμα προς την Κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:  Ισραήλ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν Ισραηλινό

Το ατόπημα της Αυστρίας –το οποίο βεβαίως χρεώνεται το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα που βλέπει πτώση στα ποσοστά του από το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελεύθερων-  έρχεται λίγες ώρες μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε η Βιέννη για την απόφασή της να επιβάλλει ανώτατο ημερήσιο όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο (80)και των διερχόμενων προσφύγων από τη χώρα (3.200). Σε σκληρή επιστολή – απάντηση ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επεσήμανε ότι η Αυστρία παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και παράλληλα αψηφά τις αποφάσεις της ΕΕ για την εφαρμογή κοινής πολιτικής.