ΧΙΟΣ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με μετανάστες

245

Κοντά σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο νησί της Χίου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέπτεται το νησί προσκεκλημένος των τοπικών αρχών και στο πλαίσιο αυτό συνάντησε μια ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνται στο παρακείμενο πάρκο της χώρας της Χίου. Ο Πατριάρχης τους ενθάρρυνε και τους έδωσε κουράγιο μαζί με τις ευχές του να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό που επιθυμούν.

Οι πρόσφυγες ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη και ζήτησαν να φωτογραφηθούν αυτοί και τα παιδιά τους μαζί του ενώ πριν τους αποχαιρετήσει τους προσέφερε συμβολικά ένα δέμα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Παρόμοια δέματα προσφέρθηκαν και στους υπόλοιπους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πάρκο εκ μέρους του Πατριάρχη από στελέχη της Μητροπόλεως Χίου.

Διαβάστε επίσης:  Θεσσαλονίκη: Αστυφύλακας «ήρωας» έσωσε τρία άτομα από φλεγόμενο διαμέρισμα!

Στην πλατεία της Χώρας Χίου τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν νέοι και νέες με παραδοσιακές Χιακές στολές, πρόσκοποι, κληρικοί της νήσου, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθος πιστού λαού.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς μίλησε με θερμά λόγια για τον Πατριάρχη του Γένους και για το Πατριαρχείο υπό την πνευματική και κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η Χίος. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και ευαισθησίες του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν ο πιστός λαός και οι Άρχοντές του σε αυτή τη δεύτερη επίσκεψή του στη νήσο, δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη φορά που βρέθηκε στη Χίο.