Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

Ένταση στη Βουλή – Την Χρυσή Αυγή κατήγγειλε για την επίθεση ο Κουμουτσάκος

Μεγάλη αναταραχή επικράτησε στην Ολομέλεια την ώρα που εμφανίστηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στα κοινοβουλευτικά έδρανα ενώ λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί την άγρια επίθεση μιας ομάδας αγνώστων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι λίγο πριν του επιτεθούν οι άγνωστοι μιλούσαν με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, χαρακτηρίζοντας ως ηθικό αυτουργό τηυς επίθεσης τον Νίκο Φίλη, τονίζοντας ότι τα χέρια της βίας οπλίζουν δηλώσεις όπως οι δικές του.

Ελάχιστες στιγμές μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε, ο βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε στη Βουλή με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης, χτυπημένος στο πρόσωπο, με σκισμένο σακάκι, σπασμένα τα γυαλιά του και εμφανώς σοκαρισμένος. Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατονόμασε ως υπαίτιους της επίθεσης οπαδούς της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι μια ομάδα νεαρών ατόμων τον εγκλώβισε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τραβώντας τον από τα ρούχα και φωνάζοντας του «Τι κρατάτε τον Φίλη; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί; Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Καταθέτει μήνυση ο Κουμουτσάκος – «Πολιτική η αντιπαράθεση με Φίλη» υποστήριξε
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε δηλώσεις του είπε ότι θα καταθέσει μήνυση για την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η αναφορά που έκανε εντός της Ολομέλειας περί «ηθικής αυτουργίας» του Νίκου Φίλη αποτελούσε «πολιτική τοποθέτηση», απορρίπτοντας εμμέσως αυτό το ενδεχόμενο. Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι οι νομικοί του σύμβουλοι θα μελετήσουν το ακριβές περιεχόμενο της μήνυσης ενώ ο ίδιος άφησε αιχμές για την στάση που κράτησαν οι άνδρες της αστυνομίας την ώρα του επεισοδίου.

Λίγο νωρίτερα, παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως «είμαι πεπεισμένος έχοντας υποστεί την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων ότι το έδαφος και τροφή να αναπτυχθούν το δίνουν οι δηλώσεις που κάνατε. Επειδή είδα πρόσωπα και ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιου αυτοί έδρασαν και επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει και είναι φορείς ρατσισμού και ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην χώρα». Περιμένω μια συνολική καταδίκη είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και έκλεισε την σύντομη τοποθέτηση του καλώντας τον Νίκο Φίλη να αναλογιστεί «τι προκάλεσε με τη δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Φίλης: Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων;
Καταδικάζοντας τη «μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς στον χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη» ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης διερωτήθηκε αν «ο υπουργός Παιδείας όπλισε το χέρι των τραμπούκων;». Κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό τις μνήμες των ανθρώπων» είπε ο Νίκος Φίλης που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά την σύντομη τοποθέτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου, εκφράζοντας την συμπάθεια του για ότι συνέβη στον Γιώργο Κουμουτσάκο και όσα παραλίγο να υποστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι είναι εδώ μπροστά μας και προκαλούν τη δημοκρατία», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τα έδρανα που κάθονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές. «Στο δικαστήριο εσείς. Είστε υπόδικοι και συνεχίζετε» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Νίκου Φίλη.
«Το μείζον θέμα που αναδεικνύεται σήμερα με τρόπο αποκρουστικό είναι η απειλή κατά των δημοκρατικών. Το ζήσαμε με προπηλακισμούς με παραχάραξη απόψεων που ξεκίνησε με παραχάραξη δικής μου άποψης για Γενοκτονία. Ως Υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την επίσημη θέση της πολιτείας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τιμώ τα θύματα των εγκλημάτων της τουρκικής θηριωδίας στο Πόντο. Και ότι σέβομαι τον πόνο των απογόνων τους. Είναι φτωχό και περιττό να συνεχίζουμε να μιλάμε για αυτό το ζήτημα», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.

Όση ώρα βρισκόταν στο βήμα ο Νίκος Φίλης δεχόταν «πυρά» από τα βουλευτικά έδρανα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης τον χαρακτήρισε «συκοφάντη», λέγοντας του και άλλα που δεν κατγράφηκαν γιατί ήταν εκτός μικροφώνου. Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε με ειρωνικό τρόπο πως «γίνατε πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες» με τον υπουργό Παιδείας να του απαντά πως «ούτε λυπάμαι ούτε χαίρομαι. Δεν είμαι καραγκιόζης πολιτικάντης να αλλάζω τις θέσεις μου».

Το θερμόμετρο χτύπαγε «κόκκινο» με τις συνεχόμενες αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών με την προεδρεύουσα εκείνη την στιγμή Τασία Χριστοδουλοπούλου να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη, προειδοποιώντας ότι θα διακόψει την συνεδρίαση καθώς η συζήτηση, όπως είπε, είχε εκτραπεί με την ατμόσφαιρα να θυμίζει γήπεδο.

Παναγιώταρος: Να ανακαλέσει ο Κουμουτσάκος
Ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής ζήτησε από τον Γιώργο Κουμουτσάκο να ανακαλέσει την καταγγελία ότι χτυπήθηκε από χρυσαυγίτες, λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την επίθεση και λέγοντας παράλληλα ότι πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του ο Νϊκος Φίλης και να σταματήσει να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή για την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ.

Φ. Γεννηματά: Ο Φίλης ας σκεφτεί ποιος τρέφει τον διχασμό
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της «έδειξε» τον Νίκος Φίλη ως υπεύθυνο της επίθεσης που δέχτηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Ο κ. Φίλης έχει πολύ δουλειά να κάνει στο Υπουργείο Παιδείας αντί να επιδίδεται σε πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις. Ο κ. Φίλης που έσπευσε και αυτός να τους καταδικάσει ας σκεφτεί όμως ποιος τρέφει τον διχασμό και δίνει αφορμές στις ακροδεξιές λογικές». Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως «την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός τον παρακολουθεί αμήχανος. Ας ρίξει μια ματιά στις Τουρκικές εφημερίδες για να κατανοήσει την εκμετάλλευση και την ζημιά που γίνεται ενόψει της επίσκεψης του».

Ένταση στη Βουλή
Η επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και οι καταγγελίες που έκανε σε βάρος της Χρυσής Αυγής έφεραν μεγάλη ένταση και ισχυρές «αναταράξεις» στην Ολομέλεια. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, καταδικάζοντας το πρωτοφανές επεισόδιο, σχολίασε προς την πλευρά του Μάκη Βορίδη πως «τα αποτελέσματα της ρητορικής σας είναι» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σκουρλέτης: Ποιος οπλίζει το χέρι;
Βορίδης: Οι τραμπούκοι είναι; Ποιος οπλίζει το χέρι; Όχι αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις; Κύριε Σκουρλέτη, όταν υπάρχει δαρείς βουλευτής και αντί να είστε αυτοκριτικός για τις αθλιότητες έρχεστε να μου πείτε αν καταδικάζω την πράξη. Όχι μόνο είναι καταδικαστέα, αλλά πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το σύνολο του πολιτκού συστήματος και πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς. Μας εγκαλείτε, αντί να μετανοείτε. Μας εγκαλείτε, αντί να παραιτηθεί ο υπουργός;

Κουμουτσάκος: Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο τραγικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται. Επίσης, κ. υπουργέ, δεν παραχαράσσεται και υπήρξαν πολλοί που το επιχείρησαν. Δεν περίμενα ποτέ ότι σε αυτούς θα συγκαταλεγόταν υπουργός Παιδείας.

Βαρεμένος: Βάλτε τελεία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδοκιμάζοντας τους γραφικούς του Βελόπουλου που πίστευαν ότι χωρίς...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Νέα Δημοκρατία: Ο Μπελέρης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Την πιο δυνατή πολιτική κίνηση των τελευταίων μηνών σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αποφάσισε τελικά να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άναψε για...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν μια καίρια απειλή για την ασφάλεια

Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσιάζει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:30, θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις...

ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου, Αθανασίου, Τσίπρας οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς

Ολοκληρώθηκε η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη υποψηφίων ευρωβουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτος και μεγάλη διαφορά ήρθε ο Νικόλας Φαραντούρης. Αναλυτικά η σειρά...

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, καλούμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κουμουτσάκος: Σαφής αναβάθμιση της έντασης από την Τουρκία

Για την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για την τεταμένη κατάσταση που...

Κουμουτσάκος: Μετά τη δημόσια αντιπαράθεση, Δένδια – Τσαβούσογλου κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται άγνοια για την κατάσταση στα ελληνοτουρικά

"Μετά τη δημόσια αντιπαράθεση, Δένδια - Τσαβούσογλου κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται πια, άγνοια...

Ο Κουμουτσάκος και η θεία κοινωνία

Λήξαν χαρακτήρισε το θέμα με την επιλογή του να κοινωνήσει χωρίς να λάβει κάποιο...

Κουμουτσάκος: Έξι νέα μέτρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας στη διαχείριση του προσφυγικού

Έξι μέτρα συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γαλλία για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού...