Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Έπεσε Boeing 737 στη Ρωσία – 62 νεκροί

Αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ συνετρίβη στις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Ερευνών, κατά τη συντριβή του αεροπλάνου σκοτώθηκαν και οι 62 επιβαίνοντες (55 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος).

Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flydubai, στην οποία ανήκε το αεροσκάφος.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 61 νεκρούς (55 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος).

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews μετέδωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος πιθανόν να ευθύνονται για τη συντριβή.

Το πρωί του Σαββάτου έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ, ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ δήλωσε οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Λονδίνο: Άγρια επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον επιβάτη ενός τρένου να δέχεται πολλαπλές μαχαιριές από άγνωστο μέσα σε τρένο στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Μόσχα: Τρομοκρατική επίθεση – 143 οι νεκροί

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο...

Ρωσία: Φωτιά σε διυλιστήριο πετρελαίου ύστερα από επίθεση με drone

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρωσία, στον Βόλγα, ύστερα από επίθεση μη...

Οι τρεις ημέρες που συγκλόνισαν τη Μόσχα

Μνήμες του μακελειού του 2002 ξυπνά η σημερινή επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, δεκάδες...