Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0

Οι συνθήκες με τις οποίες έφτασε η ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, κάθε άλλο παρά καλές ήταν. Η βαριά ήττα στη Λιβαδειά την Κυριακή, οι έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς στην άφιξη της αποστολής το ίδιο βράδυ, η… βόμβα του Γκας Πογιέτ που ανακοίνωσε το τέλος του με την ολοκλήρωση της σεζόν και η απόφαση της διοίκησης για την άμεση απομάκρυνσή του συνέθεσαν ένα πολύ περίεργο σκηνικό στην ομάδα.

Ο Στέλιος Μανωλάς που κλήθηκε να οδηγήσει την Ένωση στο παιχνίδι συνάντησε πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές του στις 23.00 της παραμονής του αγώνα και την προπόνησε για πρώτη φορά σήμερα το πρωί για λίγα λεπτά στα Σπάτα. Παρ’ όλα αυτά, οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, επέβαλαν την ανωτερότητά τους στο γήπεδο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και τελικά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 73′.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι πήρε την κατοχή σχεδόν σε απόλυτο βαθμό (80-20 στο πρώτο τέταρτο!) και άσκησε πίεση στον Ατρόμητο. Η πίεση αυτή, μάλιστα, παραλίγο να αποφέρει καρπούς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό σε μια απίστευτη φάση: ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Λαζαρίδης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα.
Στο 6′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι μετά από κόρνερ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάνταλος έκανε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά δε βρήκε στόχο. Στο 12′ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα ο Αραβίδης έκανε καρφωτή κεφαλιά, ο Μπάρκας απέκρουσε, επιθετικός της ΑΕΚ προσπάθησε να σκοράρει και σε δεύτερο χρόνο, αλλά ο Κοντοές έβαλε την κόντρα.

Μπάρκας και… λίμπερο!

Στο 23′ και με την πίεση της ΑΕΚ να συνεχίζεται, ο Γκάλο έκανε μια σέντρα, ο Μπαρμπόσα βρέθηκε αμαρκάριστος σε καλή θέση, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Μπάρκας. Στο 32′ οι γηπεδούχοι είχαν νέα σπουδαία ευκαιρία: ο Λαζαρίδης και ο Μπάρκας δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, προσπάθησε να την περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου στο όριο της μεγάλης περιοχής, όμως εκείνος κατάφερε να κόψει με το στήθος και το πρόσωπο!

Η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 36′. Ο Γροντής έκλεψε τη μπάλα στη σέντρα, έκανε μια κούρσα, επιχείρησε του σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Μπαρόχα μπλόκαρε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από δεξιά, αλλά ο Γιόχανσον δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Λύτρωση με Μάνταλο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με την ΑΕΚ να χάνει ακόμη μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με στο 48′. Ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Ντίντακ, εκείνος γύρισε στην καρδιά της περιοχής, αλλά ο Μπαρμπόσα φάτσα με το τέρμα έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ! Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα της Ένωσης για δεύτερη φορά στο 59′, αλλά ένα σουτ που επιχείρησε ο Ούμπιντες πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Μπαρόχα.

Αντίθετα, το μακρινό σουτ που έκανε ο Σιμόες στο 69′ έστειλε τη μπάλα να περάσει… εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Η πίεση και η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησαν τελικά στο 73′. Ο Αραβίδης πήρε τη μπάλα από αριστερά, συνέκλινε λίγο προς τον άξονα, έκανε μια σέντρα και ο Μάνταλος με σκαστή κεφαλιά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ο Ατρόμητος προσπάθησε στα λεπτά που απέμειναν να πιέσει την ΑΕΚ, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και από την άλλη η Ένωση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άνοιξαν για να βρει μια καλή αντεπίθεση και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (83′ Κορδέρο), Βάργκας (57′ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (86′ Μπουονανότε), Αραβίδης.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές (88′ Φυτανίδης), Μπίτολο, Ουσέρο, Ούμπιδες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο (68′ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (78′ Παπαδόπουλος).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...

Η ΑΕΚ με ανατροπή κέρδισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος...

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά…

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ελίασον, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Κεντζιόρα στο...