Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1

Με ένα «χρυσό» γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ δύο λεπτά πριν από το τέλος, που ισοδυναμούσε με… ξαφνικό θάνατο για τον Ατρόμητο, κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου. Η Ένωση, έπαιξε με τη φωτιά στο Περιστέρι, αφού έδειξε να… ποντάρει τα πάντα στο σκορ που είχε εξασφαλίσει στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ (1-0).

Δεν παρουσίασε στο γήπεδο αποφασιστικότητα για να τελειώσει αυτή τη διπλή αναμέτρηση, άφησε τους γηπεδούχους να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και τελικά το πλήρωσε από ένα αστείο πέναλτι του Λαμπρόπουλου στο 66′, που έφερε ξανά τα πάντα στο «μηδέν».

Όμως, μετά από το σοκ, η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει αντίδραση στα τελευταία λεπτά του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε πιθανότατα την καλύτερη ολοκληρωμένη προσπάθειά της σε όλο το 90λεπτο, προκειμένου να φτάσει στο γκολ του Αλγερινού επιθετικού, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ευκαιρίες με το «καλησπέρα»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να χάνει μια σημαντική ευκαιρία πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Ντίντακ έκανε κίνηση προς τον άξονα, βρήκε τον Αραβίδη φάτσα με το τέρμα, εκείνος δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ, όμως η μπάλα έφτασε στον Βάργκας που έκανε σέντρα-σουτ, με τον Μάνταλο να μην καταφέρνει να πιάσει εξ επαφής την κεφαλιά για να ανοίξει το σκορ.

Ο Ατρόμητος απάντησε στο 9′, όταν έπειτα από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Μπρίτο στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε αμαρκάριστος ένα σουτ και ανάγκασε τον Μπαρόχα σε επέμβαση στη γωνία του. Με σουτ προσπάθησε να απειλήσει και ο Μάνταλος στο 12′, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Σουμπίνιο να κάνει ένα σουτ, το οποίο είχε την ίδια τύχη.

Η δεύτερη μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε για την ΑΕΚ στο 16΄, όταν έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Μπρίτο η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη, ο οποίος στόπαρε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά την έστειλε πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα. Στο 28′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε στον Κολοβέτσιο στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, ενώ ένα σουτ του Μπαρμπόσα στο επόμενο λεπτό πέρασε άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός…

Στο 31′ ο Μπαρόχα έκανε άστοχη έξοδο σε μια φαινομενικά εύκολη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Ούμπιδες, όμως εκείνος πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 44′ ο Μπαρμπόσα δοκίμασε ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ, όμως ο Μπάρκας κατάφερε να μπλοκάρει(!) και κάπως έτσι οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, πάλι ήταν η ΑΕΚ που έκανε την πρώτη ευκαιρία: στο 49′ ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα, ο Λαμπρόπουλος πήρε κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπαρόχα έκανε άσχημο βολέ, ο Ούμπιδες προσπάθησε να τον νικήσει σχεδόν από τη σέντρα, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 53′ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Κολοβέτσιος έπιασε μια κεφαλιά, όμως και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ατρόμητος απάντησε με εξαιρετική ευκαιρία, καθώς στο 54′ ο Σουμπίνιο έκανε πολύ καλή μπαλιά στον Στόιτσεφ, όμως εκείνος στο τετ α τετ με τον Μπαρόχα σούταρε άουτ! Στο 58′ ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα ένα σουτ του Γκάλο. Στο 64′ ο Μπαρμπόσα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο Μπάρκας ήταν και πάλι εκεί.

Όλα στα ίσα με Μπρίτο

Στο 66′ ο Ατρόμητος κέρδισε την ευκαιρία να φέρει τα διπλά ματς στα ίσα, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σωστά, καθώς έπειτα από κεφαλιά του Κεϊτά η μπάλα βρήκε στα υψωμένα χέρια του Λαμπρόπουλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρίτο, ο οποίος νίκησε τον Μπαρόχα για το 1-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 70′, με τον Μπαρμπόσα να κάνει ένα γύρισμα από δεξιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Τζιμπούρ δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά.

Έξι λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ έστρωσε με το στήθος στον Αραβίδη, εκείνος έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Μπάρκα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπρίτο έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ και δεξιά, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπαρόχα. Στο 84′ ο Λε Ταλέκ έκανε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα.

Πρόκριση με Τζιμπούρ

Κι εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, οι γηπεδούχοι φάνηκε να προδίδονται από τον ενθουσιασμό τους και την επιθετικότητα που έδειξαν, καθώς έδωσαν στην ΑΕΚ κενούς χώρους. Κάτι που στο 88′ η Ένωση κατάφερε να εκμεταλλευτεί και να πάρει ξανά στα χέρια της την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Γιόχανσον κινήθηκε με τη μπάλα κάθετα, άνοιξε στον Ντίντακ, εκείνος έκανε εξαιρετικό γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και ο Τζμπούρ με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Σκορ που αποδείχθηκε αρκετό για να αναδείξει την ΑΕΚ φιναλίστ της διοργάνωσης…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (59′ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (90′ Μπακάκης), Αραβίδης (89′ Πέκχαρτ).

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76′ Ματέι), Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Κεϊτά, Παπαδόπουλος (81′ Λε Ταλέκ).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Επιστροφή στις νίκες

Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας 4-0 στο («κεκλεισμένων των θυρών») «Αθ. Διάκος» στο παρθενικό...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...

Η ΑΕΚ με ανατροπή κέρδισε 4-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ως πρώτη της βαθμολογίας θα πάει στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος...

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά…

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ελίασον, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Κεντζιόρα στο...