Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

“Βελτιώνω την πόλη μου” από το κινητό μου!

Μία σύγχρονη και λειτουργική εφαρμογή διαδικτύου που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά στη βελτίωση της γειτονιάς τους, υιοθέτησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πρόκειται για την εφαρμογή «Βελτιώνω την πόλη μου», η οποία επιτρέπει στους πολίτες να επικοινωνούν διαδικτυακά, αλλά και μέσω  smartphone, με  το δήμο, και να αναφέρουν καθημερινά προβλήματα της πόλης τους, π.χ. σπασμένους κάδους απορριμμάτων, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, επικίνδυνα δέντρα, αδέσποτα ζώα ή εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Έτσι οι υπηρεσίες του Δήμου καταφέρνουν να έχουν μια άμεση, επικαιροποιημένη και ακριβέστερη εικόνα των προβλημάτων, ενώ και οι δημότες που συμμετέχουν και  βλέπουν να διορθώνονται τα θέματα που θέτουν, γίνονται πιο ενεργά μέλη της τοπικής κοινότητας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μετατρέπεται σε μια συλλογική προσπάθεια.

Η δημοσιοποίηση των αιτημάτων δίνει το δικαίωμα και σε άλλους πολίτες να ψηφίζουν αυτά που θεωρούν σημαντικά και να προσθέτουν τα δικά τους σχόλια και ιδέες.

Η διαδικτυακή διεύθυνση της εφαρμογής είναι imc.elliniko-argyroupoli.gr . Παράλληλα, είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα Android και iPhone με την ονομασία IMCityEllArg.

Ποια είναι τα  χαρακτηριστικά της εφαρμογής;

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα ακριβούς προσδιορισμού της θέσης του προβλήματος πάνω σε διαδραστικό χάρτη (συντεταγμένες GPS), και ακριβούς προσδιορισμού του προβλήματος, με τη δυνατότητα επισύναψης φωτοφραφίας.

Τα αιτήματα τους παρουσιάζονται σε χάρτη της περιοχής. Κάθε κατηγορία αιτήματος αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό εικονίδιο. Παρουσιάζονται οι σημαντικότερες πληροφορίες για κάθε αίτημα.

Κάθε καταχώρηση παρουσιάζεται αναλυτικά, σε ξεχωριστή σελίδα, όπου εμφανίζονται: η κατηγορία, η διεύθυνση, η ημερομηνία, η φωτογραφία, η περιγραφή, τα σχόλια των χρηστών, η θέση στο χάρτη και ο αριθμός των θετικών ψήφων που έλαβε. Στη σελίδα αυτή οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν επίσης να σχολιάσουν, να δώσουν θετική ψήφο και να εκτυπώσουν την καταχώρηση.

Παρακολούθηση της κατάστασης:  Αρχικά κάθε καταχώρηση βρίσκεται στην κατάσταση «Υποβλήθηκε». Μόλις ο Δήμος λάβει γνώση και το αίτημα προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσία η κατάσταση αλλάζει σε «Σε εξέλιξη». Τέλος, μόλις το πρόβλημα αντιμετωπιστεί η κατάσταση γίνεται «Διεκπεραιώθηκε», εκτός εάν υπάρχει σχόλιο από την υπηρεσία που δηλώνει κάποιο σοβαρό κώλυμα.

 

 

 

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καταβολή Δώρου Χριστουγέννων – Υπολογίστε το online με εφαρμογή

Χρήσιμες οδηγίες από τη ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας...

H Google δημιούργησε εφαρμογή προειδοποίησης για τους σεισμούς

Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google ενεργοποιήθηκε και στη χώρα...

Θεοδωρικάκος: “Δίνουμε αξία σε κάθε ζωή – Θέτουμε σε εφαρμογή το 10410 για την προστασία των ζώων”

Η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για την προστασία των ζωών έθεσε σε...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από ποιους θα ξεκινήσει η εφαρμογή της

Από τον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες και...