Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Εθνική Τράπεζα: «Κλείδωσε» η εθελούσια

Μιλώντας στην συνάντηση των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης επισήμανε ότι το 2016 θα αποτελέσει κερδοφόρο έτος για την Εθνική Τράπεζα, ενώ επισήμανε ότι η εθελούσια έξοδος θα γίνει το καλοκαίρι.

«Στόχος μας δεν είναι μόνον η αποχώρηση εργαζομένων αλλά και νέες προσλήψεις ώστε να υπάρξει ανανέωση και νέες ιδέες», ανέφερε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας αναφέρθηκε στους επιμέρους πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου της Εθνικής Τράπεζας που είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου, η αύξηση των εσόδων και η ψηφιακή αναβάθμιση.

Αναφορικά με την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας επισημαίνει ότι η τράπεζα θέλει να ενδυναμώσει τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσει ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις ενώ για την αύξηση των εσόδων είπε ότι στόχος είναι βελτίωση της απόδοσης προμηθειών, επέκταση των σχέσεων με τους πελάτες, προώθηση της χρήσης των προϊόντων στους πελάτες που τα έχουν ανάγκη, «διαβάζοντάς» τους καλύτερα και όντας πιο ενεργοί στην προσέλκυσή τους.

H διατήρηση και ενίσχυση της φερεγγυότητας και κερδοφορίας της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, η ανάπτυξη νέων αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών και η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η επένδυση στην πληροφορική, στις νέες τεχνολογίες και στο ανθρώπινο δυναμικό της καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση των συστημάτων εταιρικής διακυβέρνησης, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΤΕ, Λούκα Κατσέλη, στην ετήσια συνάντηση των στελεχών της.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας η Λούκα Κατσέλη εστίασε στην πρωτοβουλία που σύντομα θα ανακοινωθεί για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω «Αλυσίδων Αξίας».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αλυσίδες αξίας παραγωγής που ξεκινάει με τη χρηματοδότηση συστάδας επιχειρήσεων που συνδέονται με τη ναυπήγηση πλοίων.

Έχοντας εγγυημένη τη τελική ζήτηση και πληρωμή από τον τελικό αγοραστή, θα προσφέρονται στις ΜΜΕ που προμηθεύουν κάθε πλοίο, συνολικές χρηματοδοτικές λύσεις, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα την διεύρυνση της παραγωγής και της παραγωγικότητας, τις εξαγωγές και τελικά τον οικονομικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Το προϊόν αυτό μπορεί να εισαχθεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και να διευρύνει σημαντικά χωρίς κινδύνους την χρηματοδότησή μας προς ΜΜΕ που μέχρι τώρα δεν είχαν, η κάθε μια από μόνη της, δυνατότητες πρόσβασης και δανειοδότησης από την Εθνική Τράπεζα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ανέφερε ότι οι περισσότερες αναλύσεις και μελέτες προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια ότι όλες σχεδόν οι βασικές τραπεζικές υπηρεσίες, θα προσφέρονται και εκτός του σήμερα ρυθμισμένου τραπεζικού περιβάλλοντος.

Ο ανταγωνισμός επομένως θα ενταθεί και θα προστεθούν παίκτες που σήμερα δεν είναι στον ορίζοντα των ανταγωνιστών μας, επισήμανε. Επίσης αναφέρθηκε στην έκρηξη των τεχνολογιών και η χρήση του διαδικτύου, θα δημιουργήσει διαφορετικές απαιτήσεις από ένα εντελώς διαφορετικό πελατολόγιο από το σημερινό , ειδικά σε ότι αφορά τη νέα γενιά, το οποίο για να το προσελκύσει ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας θα χρειαστεί νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων, νέες στρατηγικές προώθησης, επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Θα χρειαστεί επομένως να αλλάξουμε κουλτούρα. Να σκεφθούμε πολύ σοβαρά το νέο ρόλο του Δικτύου . Κάθε κατάστημα μας για να διατηρήσει την προστιθέμενη αξία του , θα πρέπει από τη μια μεριά να διευρύνει την πελατειακή του βάση και από την άλλη να διευρύνει τις υπηρεσίες του αντιστοιχώντας τις με τις ανάγκες κάθε πελάτη στο πλαίσιο ενός πελατοκεντρικού συστήματος, ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΑΣΕΠ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις πρόσληψης στην Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού...

ΑΣΕΠ: Έως τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Άνοιξαν την Πέμπτη 7/3 οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς ανοίγει τον δρόμο για την τετραήμερη εργασία

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τη ραγδαία ανάπτυξη και υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μια έρευνα του LinkedIn το...

Πώς θα υποβάλετε αίτηση συμμετοχής για θέσεις εργασίας σε 14 υπουργεία

«Υπηρεσιακούς Γραμματείς» αναζητούν συνολικά δεκατέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για απασχόληση σε μία από τις θέσεις...

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Όλοι οι διαγωνισμοί για 2.000 θέσεις τους επόμενους μήνες

Πέντε διαγωνισμοί για μόνιμους υπαλλήλους, μέσω ΑΣΕΠ, αναμένεται να «ανοίξουν» μέχρι τα μέσα της άνοιξης για συνολικά 2.206 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για προκηρύξεις που...

Προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή...

Καταβάλλεται σήμερα το “μπόνους” των 300 ευρώ σε επιπλέον 10.290 μακροχρόνια ανέργους

Καταβάλλεται σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η εφάπαξ παροχή των 300 ευρώ σε επιπλέον 10.290 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τράπεζα της Ελλάδας – Αυξήσεις δανείων και καταθέσεων τον Ιούνη

Κατά 941 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιούνιο στα 142,6...

Πρόστιμα σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Πρόστιμα ύψους 327.321 ευρώ σε 55 περιπτώσεις, επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας, σε τράπεζες και...

Κεντάκι: Πυροβολισμοί σε τράπεζα με “πολλαπλά θύματα”

Πληροφορίες για νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στο κέντρο του...

Credit Suisse: Έφτασε ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Σήμερα είναι μία κακή ημέρα για τις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με ισχυρές...