Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Ενισχυμένα μέτρα η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Ενισχυμένα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από την Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Πάσχα, αλλά και για την πρόληψη ατυχημάτων.

Η κίνηση στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας είναι αυξημένη, αλλά διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Μικρή καθυστέρηση στην κυκλοφορία παρατηρείται αυτή την ώρα στην περιοχή του Σκαραμαγκά, λόγω έργων πού γίνονται εκεί.

Κατά την εορταστική περίοδο προβλέπεται σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας:

αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής,

ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα,

ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,

αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κ.λπ.),

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,

παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες,

ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, ενώ

συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Παράλληλα θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

1. Τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15.00 έως 22.00 και την Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 06.00΄ έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410+000).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα ( Χ.Θ. 97+650 ).

2. Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 12.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.

3. Την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00 , θα ισχύουν απαγορεύσεις :

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

4. Την Κυριακή 1 Μαΐου 2016 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

5. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια , σύμφωνα με Ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.)που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Τα φορτηγά οχήματα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».

Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.

Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.

Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1831: Σημειώνεται η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Χρύσανθος, Χρυσανθίς, Χρυσάνθη, Δαρεία, Δάρα, Δάρω.

Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη

Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια και τούς έκλειναν ραντεβού με πελάτες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη αποκαλύφθηκε μετά...

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην...

Κατώτατος μισθός: Στις 22 Μαρτίου η τελική απόφαση

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ξεπερνά το 5% και τα 800 ευρώ επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ημέρες, τόσο από το κυβερνητικό επιτελείο, όσο και και από...

Οικογένεια βία: Εκτοξεύτηκαν οι καταγγελίες – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι σχετικές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν στις...

Κυψέλη: Ανήλικοι απείλησαν με κατσαβίδι 42χρονο και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου για έναν 42χρονο στην Κυψέλη όταν δέχτηκε επίθεση από ανήλικους με σκοπό να τον ληστέψουν. Συγκεκριμένα δύο μαθητές Γυμνασίου, 14 και 15 ετών,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με...

Τροχαία Αττικής ενόψει κακοκαιρίας: Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες τα αυτοκίνητα από τις 22:00 της Δευτέρας 29/1

Εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα οφείλουν να είναι, με Απόφαση...

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο: Δύο θανατηφόρα τροχαία μέσα σε λίγες ώρες στην Λεωφόρο Συγγρού

Ο φόρος του αίματος στην άσφαλτο είναι βαρύς. Δύο θανατηφόρα τροχαία έγιναν μέσα σε...

Μέτρα της Τροχαίας από σήμερα εν όψει εκλογών

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης...