Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Επιφυλάξεις από τα κόμματα για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει αύριο -σύμφωνα με πληροφορίες -ο Πρωθυπουργός προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της ατζέντας του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε δήλωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει ότι το Συμβούλιο θα έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση.

Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής -επισημαίνει η κ. Γεροβασίλη- η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Πιθανές ημέρες σύγκλησης του Συμβουλίου είναι το προσεχές Σάββατο ή η ερχόμενη Τρίτη, καθώς ο κ. Παυλόπουλος θα βρίσκεται έως αύριο στην Ιταλία, ενώ ο Πρωθυπουργός την Κυριακή θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας και τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Παρίσι για τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή.

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ αναμένεται να συμμετέχει στη συνάντηση με τον μεταβατικό Πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσει νωρίτερα η ΚΟ του κόμματος, για να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να σημειωθεί ότι η Συγγρού εμφανίζεται ενοχλημένη για το γεγονός ότι πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού από τα Μέσα Ενημέρωσης. Αίσθηση την ίδια ώρα απο τη δήλωση-βόμβα Βορίδη πριν από λιγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής, όπου συζητείται ο προπολογισμος.
« Αν υπάρχει ανάγκη συναίνεσης» είπε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που ήταν παρών, «να στηρίξετε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και να «προχωρήσουμε από εκεί που το έχουμε αφήσει».

Προηγουμένως, ο βουλευτής της ΝΔ, είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα σπασμένα των 8 μηνών, στο κόψιμο των συντάξεων και στην εξοντωση της ελληνικής οικονομίας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκφράσει την «ομολογία σφάλματος» είτε με παραίτηση , είτε αν ισχυρισθεί ότι έχει λαϊκή εντολή με κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να προηγηθεί συνάντησή του με όλους τους υποψήφιους Προέδρους, ενώ μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πονηρή κίνηση την πρωτοβουλία Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι δεν στοχεύει στη συναίνεση αλλά στη δημιουργία εσωτερικών προβλημάτων στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι με την πρωτοβουλία αυτή ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη ,αναδεικνύοντας -όπως είπε -το εσωτερικό πρόβλημα της ΝΔ . Όπως επισήμανε “αν ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού. Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε”.

“Για πολιτικά ύποπτη κίνηση του κυρίου Τσίπρα που είναι σε κάθε περίπτωση προσχηματική” έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας και ζήτησε σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ πριν το πολιτικό συμβούλιο αρχηγών, για να παρθούν οι αποφάσεις, όπως είπε.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Βήμα FM, χαρακτήρισε τέχνασμα την πρόσκληση Τσίπρα για συναίνεση, λέγοντας πως δεν ξέρει αν τα κόμματα πρέπει να πάνε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

«Δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία” τονίζει -σε ανακοίνωσή του- το ΚΚΕ.

“ Το Ποτάμι θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών ,αν τη συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,χωρίς όμως ψευδαισθήσεις” σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ,κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι το μόνο που επιδιώκει είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε -είπε -στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει .Οτι έγινε και με το μνημόνιο του τόνισε χαρακτηριστικά .

Θετική ανταπόκριση από την Ένωση Κεντρώων. Σε ανακοίνωσή της πάντως επισημαίνεται ότι κατά τη σύσκεψη ο κ. Λεβέντης θα επιμείνει στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Πρόταση δυσπιστίας – Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική...

Με συνεχείς αψιμαχίες που ανεβάζουν στα ύψη τον κοινοβουλευτικό υδράργυρο, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα...
Λοβέρδος: "Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ"

Λοβέρδος: Ένας στρατιώτης, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση του Πρωθυπουργού-Φανταστείτε να γίνει στρατηγός

«Η πρώτη μου δημόσια αντίδραση-όταν άκουσα ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής-ήταν πως οποιοδήποτε φως πέσει σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι για καλό και...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά...
Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης για το κλείσιμο της Εθνικής

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή – Στο βήμα σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση...

Υπάρχει «κοινωνική αντιπολίτευση» να ρίξει τον Μητσοτάκη;

Υπάρχει «κοινωνική αντιπολίτευση, Μητσοτάκη, Στην αμηχανία τους, με τόσα όσα καταλογίζουν στην κυβέρνηση, άλλα δικαίως...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Απογοητευμένοι οι πολίτες από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στην πανελλήνια δημοσκόπηση του Action 24, καταγράφεται μια αρνητική τάση ως προς την αντιπολιτευτική πολιτική...

Κουτσούμπας: Νέα κυβέρνηση θα βγει, το θέμα είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει

Στο δίλημμα των εκλογών και στην ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ αναφέρθηκε...