Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Η ανησυχία του Ιερώνυμου για το προσφυγικό

Ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος για το προσφυγικό ζήτημα εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, το Σάββατο, σε μια σπάνια βραδινή έξοδό του στο θέατρο Άνεσις, προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ. Αυτά τα πράγματα είναι δυστυχώς σχεδιασμένα», δήλωσε και επανέλαβε ότι «αγαπάμε και βοηθάμε όλους τους ανθρώπους και το έχει δείξει αυτό η Εκκλησία. Πρέπει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αναζητήσουμε και τα αίτια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν από τα σπίτια τους γιατί δεν τους άρεσε. Έφυγαν γιατί βομβάρδισαν τα σπίτια τους και αυτοί που τους βομβάρδισαν είναι αυτοί που τους κλείνουν την πόρτα», συμπλήρωσε.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής.

Μάλιστα, τη χαρακτήρισε «Πνευματική επένδυση» και εξήρε τους ηθοποιούς που συμμετέχουν για τις ερμηνείες τους.

Ανέλυσε πως προβάλλει την κατάκριση, η οποία σήμερα είναι μια μεγάλη πληγή. «Η παράσταση που είδαμε του μεγάλου Ντοστογιέφσκι ήταν μια βασική και ουσιαστική διδασκαλία σε μια εποχή που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη», συμπλήρωσε και μίλησε για τον λόγο του Χριστού που τον είδαμε στην πράξη, «μας είπε ότι οι Τελώνες και οι πόρνες μπορεί να πηγαίνουν πιο μπροστά από όλους εμάς».

Σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία πήρε ξεκάθαρη θέση. Δεν είναι η διδασκαλία της αυτή. Ο άνθρωπος, όμως, είναι ελεύθερος και κάνει τις επιλογές του, αλλά αναλαμβάνει και τις ευθύνες του».

Παράλληλα, σε ότι αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, είπε πως «δεν επιτρέπεται να δημιουργούμε προβλήματα σε νέα παιδιά. Έχουν και αυτά δικαιώματα στη ζωή. Δεν πρέπει να κάνουμε το δικό μας κέφι εις βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών».
Τέλος, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας με την επισήμανση ότι «σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, μόνο στην Αρχιεπισκοπή προσφέρθηκε φαγητό σε 53.000 ανθρώπους».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο γιορτάζουν ο Όσιος Ιωάννης ο Ησυχαστής, Μαθητής Του...

Σοκ στην Πάτρα: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε βίντεο στο TikTok

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανήλικων προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Καταγράφηκε στην περιοχή των Ζαρουχλέϊκων, στην Πάτρα και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών προκαλούν...

Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι αποκάλυψε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Κασσελάκη και πατέρα Αντώνιο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αποκάλυψε ότι είχε το προηγούμενο διάστημα...

Παρέμβαση Ιερώνυμου: Καλό θα ήταν η ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ονομαστική

Σε μια ηχηρή παρέμβαση, ανήμερα της έναρξης συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τα...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομόφυλων: Αυτά τα λύνει το κράτος, εγώ θα τα λύσω;

Τις ευχές των δημοσιογράφων δέχθηκε προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης...

Ιερώνυμος για βάπτιση παιδιών ομοφύλων: Η Εκκλησία θα περιμένει να φτάσουν σε μία ηλικία και θα βαπτισθούν αν επιθυμούν

Ζήτημα για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ο...