Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Καμμένος: Ζητά παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, είπε ότι αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως υπάρχουν παρεμβάσεις στους εισαγγελείς που ερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ, την ώρα που παίρνουν καταθέσεις, από πρώην υπουργό, ή από εν ενεργεία εισαγγελέα, τότε ζητά την παρέμβαση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού και προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, διότι αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θέλουν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση ως τις εκλογές.

«Θέλω να δω τον κ. Μεϊμαράκη στο τέλος της εβδομάδος όταν θα έχουν ανοίξει τα ονόματα της λίστας Φαλτσιανί, όταν θα έχουν ανοίξει τα 550 εκατ. ευρώ του περίφημου fund» που περιγράφει κυριακάτικη εφημερίδα, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «θέλω να δω τον κ. Μεϊμαράκη που συνεχίζει την τακτική Σαμαρά να υπερασπίζεται τον Αντρίκο Παπανδρέου και την οικογένεια Παπανδρέου τι θα πει το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη δήλωση Φαλτσιανί ότι «σε άλλες χώρες θα είχαν τελειώσει οι εκλογές», επισημαίνοντας ότι το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC είπε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Δικαιοσύνη του ζήτησαν πληροφορίες για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ανέφερε, ακόμη, πως δεν μπορεί να ψηφίσει ο ελληνικός λαός την ώρα που η Δικαιοσύνη ξέρει ονόματα πολιτικών που έχει ψάξει και που πιθανόν να είναι υποψήφιοι. «Δηλαδή θα έχουμε βρώμικους πολιτικούς που η Δικαιοσύνη τους ξέρει και δεν βγαίνουν τα ονόματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι επί πέντε χρόνια ουδείς από την Ελλάδα δεν ζήτησε στοιχεία για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, την ώρα που άλλες χώρες βασιζόμενες στις αποκαλύψεις Φαλτσιανί κατάφεραν την επιστροφή σε αυτές πολλών δισεκατομμυρίων.

«Φαίνεται πως ο (πρώην υπουργός Οικονομικών) Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε την λίστα Λαγκάρντ, η οποία στην συνέχεια έμεινες στο συρτάρι του κ. Ε. Βενιζέλου και κατόπιν πήγε στο ΣΔΟΕ όπου σημειώθηκαν διάφορες εμπλοκές» είπε και προσέθεσε πως ανακύπτει θέμα ηθικής τάξης, καθώς «πίσω από τους λογαριασμούς υπάρχουν αχυράνθρωποι που ξεκάθαρα καλύπτουν πολιτικά πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν και τα οποία η Δικαιοσύνη τα έχει».

Ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή αφορά συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για τα τρία από τα οποία ο ίδιος επέμενε, έχει προσφύγει στα δικαστήρια και έχει δώσει μεγάλο αγώνα και στη Βουλή και στα ΜΜΕ, προσθέτοντας «φοβάμαι ότι θα δικαιωθώ».

Στην παρατήρηση ότι οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει, είπε: «Τι να τελεσιδικήσει; Όταν μπαίνουν χρήματα σε ένα λογαριασμό μετά από μια συμφωνία που υπέγραψες ως υπουργός και πηγαίνει και τα παίρνει ένας πρώτος εξάδελφός σου, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για χρηματισμό». Έκανε λόγο για χρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και αναφέρθηκε και στον κ. Παπασταύρου «στον οποίο βρήκαν 5,5 εκατ. ευρώ», ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «εγώ δεν ξέρω κανέναν πολίτη που να του έβαλαν στον λογαριασμο του 5,5 εκατ. ευρώ».

Είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης κάλυψε τον κ. Παπασταύρου με δήλωσή του και σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να «χρεωθεί όλους αυτούς» ή/και να κάνει τον συνήγορο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές της Κυριακής είναι αν ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα ενισχύσει εκείνες τις αδιάφθορες δυνάμεις για να πάει ο τόπος μπροστά ή θα ψηφίσει υπέρ της ασυλίας στο καθεστώς διαφθοράς.

Φέροντας ως παράδειγμα τον αποκλεισμό του κ. Χαϊκάλη από τις λίστες των ΑνΕλ είπε ότι αδίκησε τον πρώην βουλευτή του κόμματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε παλαιότερη υπόθεση στην οποία εμπλεκόταν και πάλι το όνομα του κ. Χαϊκάλη, αφενός μεν επισήμανε ότι (τελικά) «έτσι μένουν οι εντυπώσεις», αποσαφηνίζοντας ότι «στον φοριαμό του κ. Ντογιάκου υπάρχουν οι κασέτες που αποδεικνύουν την απόπειρα δωροδοκίας και κάποιος ειδοποίησε τον άνθρωπο που θα πήγαινε τα χρήματα, να μην πάει».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι και ο ίδιος θα μπορούσε μέσω σχέσεων με διαπλεκόμενους να “περνά με χαμόγελο”, συμβάλλοντας στην διατήρηση μιας “μέτριας κατάστασης σε μια χώρα που βουλιάζει με την διαφθορά”.

Είπε, επίσης, πως το πόσο σημαντικό θεωρεί την καταπολέμηση της διαφθοράς, σηματοδοτεί η τοποθέτηση στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑνΕλ της Χριστίνας Τρεμόντιμ εβλω ανέφερε πως ο λόγος που έφυγε από την ΝΔ πέραν της “μνημονιακής κωλοτούμπας” και πριν από αυτήν ήταν η σύγκρουση που είχε με τον κ. Σαμαρά για την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ, συμπληρώνοντας άτι αν η ΝΔ επανέλθει στον μεσαίο χώρο και αρνηθεί την συγκάλυψη, (σκανδάλων) τότε μπορούμε να συνομιλήσουμε. Προσέθεσε ότι «ακροδεξιά στοιχεία, με την έννοια ότι είναι πχ θαυμαστές του Κεμάλ Ατατούρκ» υπάρχουν και στην “Λαϊκή Ενότητα”. Απέκλεισε την συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ειδικά για το Ποτάμι εξέφρασε την ευχή να ξεκαθαρίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης τους «εθνομηδενιστές» από το κόμμα του.

Τέλος, είπε ότι παλαιοί καραμανλικοί βουλευτές της ΝΔ μπορούν να πλαισιώσουν το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, ενώ τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεργαστούν καταρχήν μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι της τάξης των 6-7 ποσοστιαίων μονάδων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...