Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

Καμμένος: Ο Σόιμπλε ήθελε να υπογράψουμε έξοδο από την Ευρωζώνη

Ο σχεδιασμός Σόιμπλε δεν αφορούσε το να κληθεί η Ελλάδα να υπογράψει ή όχι μνημόνιο, αλλά να υπογράψει την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την ΕΕ με “χορηγία” ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 30 δισ. ευρώ και την μετατροπή της ουσιαστικά σε αποθήκη ανθρώπων, καθώς 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία θα έμεναν εδώ, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,Πάνος Καμμένος, σε  συνέντευξή του στο Extra Channel.

Χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένο αυτόν τον σχεδιασμό από τους Γερμανούς, “πριν την 25η Ιανουαρίου” και χωρίς να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις είπε ότι “κάποια στιγμή έγινε δεκτός από τον κ. Βαρουφάκη”. Πρόσθεσε ότι αν ο σχεδιασμός αυτός γινόταν αποδεκτός, την επόμενη μέρα η τουρκική Finansbank θα δήμευε την Εθνική Τράπεζα και την ίδια τύχη θα είχαν οι τράπεζες Eurobank, Alphabank και Πειραιώς από τις βαλκανικές τράπεζες.

Ο κ. Καμμένος, υπογράμμισε ότι μπροστά στο δίλημμα που ετέθη με αιχμές το προσφυγικό – μεταναστευτικό και την δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών, οδηγήθηκε στην απόφαση να στηρίξει την συμφωνία και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ “θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα, εκ του ασφαλούς, αφού άλλοι θα είχαν υπογράψει, όπως κάνει ο Λαφαζάνης και η Ζωή (Κωνσταντοπούλου)”.

Επανέλαβε ότι αν υπήρχε προοπτική για την χώρα με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση, επισήμανε, όμως, ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δεν στήριξαν την Ελλάδα, καθώς η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα απαιτεί συναλλαγματικές εγγυήσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα 5 δισ. ευρώ, εκ μέρους της Ρωσίας που αποτελούσαν την προκαταβολή για τον αγωγό Hellastream αποσύρθηκαν, ενώ το ίδιο έγινε και με την Κίνα.Ο κ. Καμμένος, έκανε αποδεκτή την παρατήρηση ότι η Ρωσία δεν κατέβαλλε την προκαταβολή λόγω Τουρκίας, ωστόσο τόνισε ότι από την άποψη του αποτελέσματος, η Ελλάδα θα ήταν εκτεθειμένη. Πρόσθεσε, ότι οι σχέσεις με την Ρωσία είναι άριστες και είπε ότι αν αρθεί το εμπάργκο η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα κατασκευάζει όπλα “Καλάσνικοφ”.

Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δέχονται επιθέσεις, γιατί ασχολούνται με υποθέσεις διαφθοράς και πρόσθεσε ότι η φιλολογία περί συμμαχικής κυβέρνησης αφορά στην ουσία μια κυβέρνηση συγκάλυψης σκανδάλων.
Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είπε ότι αφενός μεν ότι η “μαγκιά” δεν του πάει, αφετέρου δε ότι θα ανέμενε κανείς να “απομονώσει τους ακροδεξιούς στην ΝΔ”.

Ο κ. Καμμένος, ανέφερε ότι δεν μπορεί στη ΝΔ να έχουν ενσωματωθεί οι υβριστές του Κώστα Καραμανλή, ενώ σε ότι αφορά συνεργασία με την ΝΔ, είπε “όχι με αυτήν την ΝΔ”, εστιάζοντας ως κύριο εμπόδιο το ότι “επί Α. Σαμαρά η ΝΔ μετετράπη σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ”.

Απέκλεισε την συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας ότι “το κράτος πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με την ΧΑ”, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ “έχει τελειώσει” και ότι το “Ποτάμι” έχει “ξεφουσκώσει”.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα κυλιόμενης δημοσκόπησης, που δείχνουν εννιακομματική Βουλή και τους ΑΝΕΛ λίγο πάνω από το όριο εισόδου σε αυτήν, είπε ότι τμήμα των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, που είναι στρατιωτικοί ή ιερείς, δεν απαντούν σε δημοσκοπήσεις ενώ το ίδιο πράττει και ένα άλλο τμήμα πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτή την στιγμή το 1/3 των οπαδών του μάχεται, το 1/3 προβληματίζεται και το 1/3 είναι στο σπίτι του.
Εκτίμησε, πάντως, ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι 6-7 μονάδες, ενώ στην παρατήρηση ότι αυτή η εκτίμηση είναι υπερβολική, είπε ακόμα και 3 μονάδες να είναι η διαφορά και με την είσοδο των ΑΝΕΛ σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος, είπε ότι ο ίδιος πρότεινε τον Χρήστο Ζώη για υπουργό Ναυτιλίας, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει να παραμείνει στην θέση αυτή και μετά τις εκλογές.

Αναφορικά με τον κ. Χαϊκάλη, είπε ότι ο ίδιος αν και πεισμένος ότι δεν είχε δόλο και δεν σχετίζεται με offshore εταιρεία, εντούτοις είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν υπάρχει για την υπόθεση απόφαση καμίας Αρχής και εν πάση περιπτώσει θα αποφασίσει για την υποψηφιότητα του κ. Χαϊκάλη έως την Κυριακή.

“Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μίλησαν την αλήθεια. Πήραμε την ευθύνη και συγκρουστήκαμε με την συνείδησή μας και με τους πολίτες που μας στήριξαν. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα και με τα 86 δισ. που έρχονται θα ξαναστήσουμε στα πόδια της την χώρα”, κατέληξε στην συνέντευξή του ο κ. Καμμένος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Πάνος Καμμένος για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ: Τη διοίκηση του φρενοκομείου ανέλαβαν οι τρόφιμοι

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ως τέως...