Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εκπρόσωποι 37 μπλόκων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Όπως επεσήμαναν οι αγρότες ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους και στις προθέσεις τους είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε 6ωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.

Οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από την διάσκεψη της Θεσσαλονίκης, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στα μπλόκα και να μην συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συντονιστική επιτροπή των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα (19:00) προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τις εξελίξεις.

Παράλληλα θα αποφασίσουν και για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του μπλόκου τους.

Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, αποχώρησαν από την εν λόγω συνάντηση οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων στα οποία μετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό γιατί στην Σίνδο βρέθηκαν και να συμμετέχουν στην διαδικασία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι ίδιοι θέλουν μία «καθαρή διαδικασία».

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σκοπό να επαναλάβουν την συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, διαφυλάσσοντας αυτή τη φορά την καθαρή διαδικασία-σε χρόνο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί- ενώ στις προθέσεις τους είναι η άμεση κλιμάκωση του αγώνα .

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου και τις τελευταίες ώρες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ’ αόριστον.

Αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι και έχει αποκοπεί τελείως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων εκατέρωθεν του μπλόκου.

Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο που αριθμεί συνολικά περί τα 200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους πεντακόσιους αγρότες.

Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.

Οι αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης απέκλεισαν τον δρόμο κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου προς Βυτίνα και έχουν κλείσει το δρόμο για την Γορτυνία και την αρχαία Ολυμπία.

Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα.

Με τετράωρο αποκλεισμό (12:00-16:00), του τελωνείου των Κήπων συνεχίζουν οι αγρότες του Έβρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς δύο ωρών.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00.

Οι δρόμοι στη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία θα μείνουν ανοιχτοί και δεν ισχύει ο δίωρος αποκλεισμός.

Σε δίωρο αποκλεισμό της εξόδου προς την Εγνατία οδό, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, θα προχωρήσουν οι αγρότες στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο έξω από το λιμάνι.

Παράλληλα, σε αποκλεισμούς δρόμων το βράδυ προσανατολίζονται οι αγρότες στο Κομπότι και την παλιά γέφυρα της Άρτας, ενώ το μπλόκο που αιφνιδιαστικά έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, ενισχύθηκε σήμερα το πρωί και από τις 11 το πρωί έως την 1 μ.μ πραγματοποιήθηκε δίωρος αποκλεισμός του δρόμου.

2

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών...