Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Κορυφαία ομάδα της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

Ο παλαίμαχος φόργουορντ αναφέρθηκε στη σημασία της επιτυχίας και τις προεκτάσεις της, ενώ στάθηκε στην ευκαιρία που έχουν οι «πράσινοι» φέτος να επιστρέψουν στο Final Four και-γιατί όχι;-να διεκδικήσουν το έβδομο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Αναλυτικά, ο Τζανής Σταυρακόπουλος μίλησε για:

-την κατάκτηση της πρώτης Ευρωλίγκας, το 1996: «Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε κάνει μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων δραχμών τότε, δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο. Ούτε το πρωτάθλημα, αλλά ούτε και το πρωτάθλημα Ευρώπης. Είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα Final Four του 1994 και του 1995 χάνοντας στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό, αλλά το 1996 ήταν η στιγμή του μετά και την απόκτηση του Ντόμινικ Γουίλκινς».

-τη σημασία εκείνου του τίτλου: «Πέρα από τη χαρά για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ και έδωσε επιπλέον ώθηση στο άθλημα. Η 11η Απριλίου έγινε σημείο αναφοράς για το μπάσκετ. Την επόμενη χρονιά το πήρε ο Ολυμπιακός, το 1998 η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό και η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους».

-την ψυχολογία στην ομάδα πριν τον τελικό: «Αυτό που θυμάμαι είναι η απόλυτη ηρεμία που υπήρχε στην ομάδα και η βεβαιότητα για τη νίκη. Γνωρίζαμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας και ξέραμε ότι υπερείχαμε. Είχαμε μεγάλης αξίας παίκτες, τόσο ξένους όπως ο Γουίλκινς και ο Βράνκοβιτς, αλλά και Έλληνες, όπως ο Κόρφας, ο Γιαννάκης, ο Οικονόμου και ο Αλβέρτης».

-τις αναμετρήσεις με τη Λαμποράλ: «Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει καταφέρει να φτάσει στο Final Four από το 2012, αλλά παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Παρότι πέρασε μια κάμψη, όπως όλες οι ομάδες, κάθε χρόνο κατακτά τίτλους. Είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία. Η Λαμποράλ είναι καλή ομάδα, αλλά έχω την αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να φτάσει στα προημιτελικά.

Κι αν περάσει στο Final Four, έχει πολλές πιθανότητες να το πάρει. Η Λαμποράλ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει κάνει μόνο μία ήττα στην έδρα της και δεν έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Ο Παναθηναϊκός έχει μεταμορφωθεί με τις προσθήκες των Γουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ, έχει περισσότερες λύσεις και έχει τον Διαμαντίδη, που με την παρουσία του στο παρκέ δίνει άλλη οντότητα στο παιχνίδι. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να φτάσει στο Final Four και να πάρει το έβδομο αστέρι».

-την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποσυρθεί: «Όσο κι αν εμείς λυπούμαστε που θα σταματήσει, γιατί χάνει ολόκληρο το μπάσκετ, η απόφαση είναι δική του. Είναι μια προσωπικότητα που αναγνωρίζεται από όλους».

-την προσφορά του Έλιοτ Γουίλιαμς: «Ο Γουίλιαμς έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που του έλειπε, το εύκολο καλάθι, αλλά και την προσωπικότητα για τις κρίσιμες στιγμές, πέρα από την παρουσία του Διαμαντίδη. Αναλογικά μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής, όπως ο Ντόμινικ σε μας».

-τον Γιάννη Μπουρούση: «Ο Γιάννης κάνει ίσως την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα και δείχνει πιο ώριμος, χωρίς σκαμπανεβάσματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά στην επίθεση της Λαμποράλ, είναι ο παίκτης-κλειδί. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω πως έχει τις λύσεις για να αντιμετωπίσει τον Μπουρούση, ειδικά με την προσθήκη του Χάντερ που έκανε πιο γρήγορη την άμυνα».

-την ενασχόλησή του με τμήματα υποδομής: «Αν και μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω σαν βοηθός προπονητή του κ. Καλαφατάκη στην Α1, προτίμησα να μείνω στις ακαδημίες γιατί αυτό με ευχαριστεί και με γεμίζει με ικανοποίηση».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οι τράπεζες της Ρωσίας είναι όρθιες, της Ευρώπης πέφτουν

Η κρίση που έρχεται καλπάζοντας στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, δηλαδή της κοινής ευρωπαϊκής...

ΕΠΤΑ κορυφαία ροφήματα- λιποδιαλύτες!

Πέρα από τα συγκεκριμένα ροφήματα που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας και...

Να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας

Πάρτε μια ιδέα για την διατροφή που πρέπει να κάνετε ανάλογα με την ομάδα...

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ξεκινά έρευνες για UFO – Σύσταση ειδικής ομάδας

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ πως θα δημιουργήσει μια...