Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο ΣΕΦ, απηύθυνε φόρο τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, χαιρετισμό σε όσους βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους και για μια αξιοπρεπή και καλύτερη ζωή, ενώ επισήμανε ότι “οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους”.

Κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά” που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη και πρόσθεσε ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Παράλληλα επισήμανε ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

“Στον πόλεμο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλλημα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;” υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για κατακτήσεις και δικαιώματα “για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπλήρωσε ότι βάσει των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών και υπενθύμισε ότι “ζωή με δικαιώματα απολάμβαναν οι εργαζόμενοι εκεί που τα κλειδιά της οικονομίας τα είχε η εργατική – λαϊκή εξουσία, στις χώρες δηλαδή που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και μάλιστα τον προηγούμενο αιώνα.”

“Το ΚΚΕ επιμένει, κόντρα στις σειρήνες της υποταγής, να μιλά για την πραγματική ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σ’ αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να παλεύει και να ‘χει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις” υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην από το 2009 “ψεύτικη διαχωριστική γραμμή μνημόνιο-αντιμνημόνιο” που επικράτησε “από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους τυχοδιώκτες”, και η οποία γραμμή έφερε και το “3ο αριστερό μνημόνιο”, στους “αγανακτισμένους” και στις “πλατείες”, σε αυτούς που μιλώντας για “μπότα της Μέρκελ”, “αποικιοκρατία” και “μπανανία” έκρυψαν τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης καπιταλιστικών κρατών που έχει ως στόχο το ξεζούμισμα των λαών και υπογράμμισε ότι “τώρα περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν γιατί το ΚΚΕ επιμένει ότι η λαϊκή ευημερία προϋποθέτει συνολικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.”

Επισήμανε ότι έχει σημασία να ανοίξει μέσα στο εργατικό κίνημα η συζήτηση για το “ποιά πολιτική πρόταση χρειάζεται να γίνει κυρίαρχη σε αυτό. Η πάλη για αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του ή η πάλη με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής και αποδέσμευσης από αυτά με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία;”.

Είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ χαρακτήρισε “κόμβο της αναδιάταξής του” την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Έκανε λόγο για επιχείρηση επαναφοράς του κάλπικου διλήμματος “αριστερά-δεξιά”, όπου “αριστερά” η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερή αστική εκδοχή του μνημονιακού πλέον Τσίπρα και “δεξιά” η νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά αστική εκδοχή του επίσης σταθερά μνημονιακού Μητσοτάκη.

‘Αφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδίωξης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων, τονίζοντας ότι “ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό παίζει ο γνωστός “λαγός” Λεβέντης”.

Συνοψίζοντας, είπε ότι το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης ευρύτερων συναινέσεων για να “περνά” όσο το δυνατόν απρόσκοπτα, η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της ανάγκης διατήρησης του ιδιαίτερου ιδεολογικοπολιτικού στίγματος κάθε πολιτικής δύναμης για να εγκλωβίζεται ο λαός σε “δικομματικές ή ευρύτερες κοκορομαχίες”.

“Ταυτόχρονα, το σύστημα δεν ξεχνάει την προσπάθεια διαμόρφωσης του νέου οπορτουνιστικού πόλου παγίδευσης αγωνιστών, για να τα χρησιμοποιήσει ως αναχώματα και «τσόντες» σε κυβερνητικές και άλλες συνεργασίες και εκδουλεύσεις αργότερα” είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των πολιτικών εξελίξεων και της πολύτιμης πείρας των αγώνων των προηγούμενων ετών, προκειμένου να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα παντού όπου οργανώνεται η εργατική λαϊκή πάλη.

Μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Οι ρίζες μας φτάνουν τόσο μακριά όσο και οι ελπίδες μας», το περιεχόμενο της οποίας επικεντρωνόταν στη ζωή, στη σκέψη και τη δράση των χιλιάδων αγωνιστών που δε λύγισαν στις φυλακές και τις εξορίες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν...

Βορίδης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, την πρωτοβουλία...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: Τα στελέχη αναρωτιούνται τι θα λένε στον κόσμο εάν χάσουν με 20 μονάδες διαφορά

Εσωκομματική γκρίνια για τις ασυναρτησίες που εκστομίζει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εσωκομματικός...

Ο Ανδρουλάκης ενημέρωσε για την πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά και ΚΚΕ

Για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καταθέτει...