Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.8 C
Athens

 Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα,  προβλήματα σε πολλές περιοχές

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να έχουν προκαλέσει  πολλά προβλήματα  σε  περιοχές της χώρας.

Στην Αττική ο ουρανός σκοτείνιασε και βρέχει καταρρακτωδώς. Η κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας  πραγματοποιείται με δυσκολία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από αυλές σπιτιών, καθώς και  για άντληση υδάτων.

Η μεταβολή του καιρού,  ξεκίνησε από την νύχτα της  Κυριακής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα  που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους.

Πολλά προβλήματα  δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ,  σε Πάτρα, Πρέβεζα, Πάτρα, Ασπρόχωμα Καλαμάτας, και Σκάλα Λακωνίας, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν τη νύχτα Κέρκυρα και Πάτρα.

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης

Να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορούν στο κέντρο, στο λιμάνι και στις συνοικίες της πόλης, κάλεσε η δημοτική αρχή Πάτρας τους πολίτες.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η μεγάλη νεροποντή είναι πολλά και τα συνεργεία  του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να διευθετήσουν την παροχέτευση των υδάτων.

Στο μεταξύ, κλειστό για το κοινό θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το Κ.Ε.Π. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) Πάτρας στο χώρο του Λιμανιού, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτό από τη μεγάλη νεροποντή.

Οι πολίτες που επείγει να εξυπηρετηθούν μπορούν να προσέρχονται στα περιφερειακά Κ.Ε.Π. του Ρίου, της Μεσσάτιδας, της Παραλίας και των Βραχνεΐκων.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και ζημιές, στην Πρέβεζα, στη Λακωνία καθώς η βροχόπτωση συνοδεύεται από χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους.

Στην Πρέβεζα η βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ στην παραλιακή οδό αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης το ύψος του νερού έφτασε μέχρι και το μισό μέτρο.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, καθώς στις επτά το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος ο οποίος προκάλεσε και σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα, αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας και στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος ξηλώθηκαν μνημεία των τάφων.

Από ανεμοστρόβιλο, ο οποίος προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα, έριξε δέντρα στους δρόμους, αναποδογύρισε αυτοκίνητα σε κεντρικές οδούς, επλήγη και η Σκάλα Λακωνίας.

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 στην Κέρκυρα .Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ηγουμενίτσα ενώ μέχρι αυτήν την ώρα το νησί των Φαιάκων είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από αργά απόψε στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, όπου αύριο θα υπάρχει ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με σημαντικά επίπεδα βροχόπτωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα από χθες το βράδυ. Σήμερα, αναμένονται βροχές...

Ισχυρή κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη – Χωρίς ρεύμα περιοχές από πτώση δέντρων – Κλειστά σχολεία

Οι ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στον...

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση λόγω της κακοκαιρίας “Avgi” στην Αττική

Από απόψε (29/01) στς 20.00 και μέχρι το πρωι της Τετάρτης (31/01) απαγαρεύεται η...

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα στην Αττική – Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης...