Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Κύπελλο:Σοκ για Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο στα ημιτελικά

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδας ήρθε από το Περιστέρι, όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από τον Ατρόμητο με 1-0.

Οι γηπεδούχοι έχοντας αποσπάσει ισοπαλία 0-0 στον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου, κατάφεραν να κρατήσουν το «τριφύλλι» ξανά στο μηδέν και χάρη στο πανέμορφο γκολ του Στόιτσεφ στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί όπου έχουν ήδη προκριθεί ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και την Πέμπτη θα αναμετρηθούν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος (1-1 στο πρώτο ματς) για την οριστικοποίηση της 4άδας.

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού, μετά την απώλεια του τίτλου στη Super League, «πήγε περίπατο». Οι «πράσινοι» με τους περισσότερους παίκτες τους σε πολύ κακή βραδιά (ιδιαίτερα ο Εσιέν και μετά ο Αμπέντ) δεν έδειξαν σε καμία στιγμή του ματς ότι ήθελαν την πρόκριση περισσότερο από τον αντίπαλό τους. Υπέπεσαν σε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι και μπορεί στην άμυνα να μην πιέστηκαν, αλλά δέχτηκαν ένα γκολ χωρίς να «απαντήσουν».

Τεράστια πρόκριση για τον Ατρόμητο, που έπαιξε έξυπνα και πέτυχε αυτό που ήθελε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλός τους υστερεί σημαντικά στον τομέα της ανάπτυξης, βγήκαν λίγες φορές στην κόντρα, αλλά αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί. Η ομάδα του Περιστερίου απέδειξε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και, πλέον, βάζει ένα ακόμη υψηλό στόχο που δεν είναι άλλος από το να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου.

Διάθεση να παίξει από τα πλάγια και να πάρει τα ηνία του αγώνα έδειξε στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός. Ο Βιγιαφάνες έδειχνε να είναι σε καλή μέρα, ήταν αρκετά κινητικός από αριστερά, αλλά δυστυχώς απελπιστικά μόνος του. Μετά το 15΄, όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν πιο ψηλά τους «πράσινους» ο ρυθμός της ομάδας του Στραματσόνι έπεσε κατακόρυφα.

Τελάντερ και Μολέδο άλλαζαν τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Εσιέν ενίοτε ήταν ο αποδέκτης της δεύτερης ή τρίτης πάσας κι από κει και πέρα το χάος. Ο Αμπέντ ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Λουντ προσπάθησε και σε γενικές γραμμές κράτησε σωστές τοποθετήσεις στη μεσαία γραμμή, πιο μπροστά ο Κλωναρίδης και ο Καλτσάς ήταν εξαφανισμένοι, ενώ σιγά-σιγά βγήκε εκτός ρυθμού και ο Βιγιαφάνες.

Ούτε… μισή φάση δεν έβγαλαν οι «πράσινοι» στο πρώτο 45λεπτο, καθώς η τακτική του Δέλλα (4-3-2-1) απέδωσε άριστα στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν αρκετά ψηλά κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να βγάλουν οργανωμένες επιθέσεις και σε γενικές γραμμές ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 43΄, μάλιστα, ο Λαζαρίδης βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση στην περιοχή των «πρασίνων» μετά το βολέ του Σουμπίνιο από πλάγια, αλλά αιφνιδιάστηκε και δεν έπιασε «γεμάτο» το σουτ με τη μπάλα να φτάνει εύκολα στην αγκαλιά του Στιλ.

Το ματς είχε πιο γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Αυτή την φορά οι Περιστεριώτες έβγαιναν πιο επικίνδυνα στην επίθεση, ωστόσο, πρώτος απείλησε ο Παναθηναϊκός στο 57΄ με τον Κλωναρίδη ο οποίος βρέθηκε στην «καρδιά» της κυανόλευκης άμυνας μετά τη σέντρα του Εσιέν, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή και ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα.

Νέα καλή φάση για τους «πράσινους» στο 62΄ πάλι με πρωταγωνιστή τον Κλωναρίδη, το σουτ του οποίου μέσα από τον περιοχή απομάκρυναν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός πίεζε τους γηπεδούχους, οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν εντελώς με το εξαιρετικό γκολ του Στόιτσεφ στο 65΄. Από τη σέντρα του Κιβρακίδη ο Βούλγαρος επιθετικός μέσος έπιασε το σουτ πριν κατέβει η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και την «κάρφωσε» στην αριστερή γωνία του Στιλ που έμεινε «άγαλμα» (1-0).

Με σωστή αμυντική τακτική και καλή ψυχολογία οι παίκτες του Ατρόμητου δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει ούτε μία καλή φάση στα καρέ του Μπάρκα, αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «άγγιξαν» το 2-0 στο 83΄ με την κεφαλιά του Λε Ταλέκ να βρίσκει στην πλάτη του Τελάντερ και να καταλήγει κόρνερ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Φορολογικές υποχρεώσεις: Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για ΕΝΦΙΑ, πληρωμές

Τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις, υπενθύμισε στο...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών...