Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Μάνα και γιος συνελήφθησαν για απάτες με ψεύτικα δάνεια

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση και δίωξη παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, για υποτιθέμενη χορήγηση δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 68χρονης ημεδαπής, 47χρονου ημεδαπού (μητέρα και γιος) και ενός αλλοδαπού, που αναζητείται.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν παραπλανούσαν τους ενδιαφερόμενους, υποσχόμενοι ψευδώς ότι προσφέρουν άμεσα και εύκολα δάνεια, με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε υστέρα από καταγγελία 59χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ευρισκόμενος σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία που αφορούσε στη χορήγηση τραπεζικών δανείων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημεδαπό, κάτοικο εξωτερικού, με τον οποίο συμφώνησαν στην έκδοση δανείου, αρχικά ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, με την καταβολή από μέρους του καταγγέλλοντα (350) ευρώ, που αντιστοιχούσε σε προκαταβολή για υποτιθέμενα έξοδα φακέλου.

Το τελικό ποσό των υποτιθέμενων εξόδων φάκελου θα προέκυπτε κατά την συνάντηση του με συνεργάτιδα στην Ελλάδα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άμεσα διενήργησε προανάκριση, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δραστών.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των διαθέσιμων ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό της 68χρονης ημεδαπής, που δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα.

Στη συνεχεία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 47χρονου ημεδαπού, κατοίκου εξωτερικού, για λογαριασμό του οποίου δρούσε η 68χρονη. Επιπλέον στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός, συνεργάτης του 47χρονου, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται.

Όπως προέκυψε ότι ο 47χρονος αλίευε τα θύματα του, μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια αφού τα έπειθε για την έκδοση χαμηλότοκων δανείων, τα καθοδηγούσε να απευθυνθούν στην συνεργάτιδα του, η οποία αναλάμβανε την παραλαβή των «εξόδων φακέλου» και την αποστολή των χρημάτων σε αυτόν.

Σε έρευνα που έγινε χθες (08-12-2015), στην οικία της 68χρονης στην Αθήνα, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση της και βρέθηκαν σχετικά στοιχεία μεταφοράς χρημάτων από διάφορα πρόσωπα. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και την ολοκληρωμένη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τον 47χρονο ενημερώθηκαν, οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, για τις δικές τους ενέργειες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Λες και βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη! Δυστοπικές εικόνες από την Αθήνα λόγω αφρικανικής σκόνης...

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα...

Σαν σήμερα 24 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1827: Μία μέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραΐσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα,...

Καιρός: Σκόνη, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πότε υποχωρεί η… «πορτοκαλί ομίχλη»

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέος Κόσμος: Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ, στο οποίο φαίνεται η σορός...

Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι μετά από επεισόδιο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου...

Χανιά: Συνελήφθησαν 3 από τους βαρυποινίτες που δραπέτευσαν

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι “ληστές με την καραμπίνα” – Πώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν οι «ληστές με την καραμπίνα» οι οποίοι το τελευταίο...