Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Μήπως δαιμονιστήκαμε; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ

Ρώτησαν τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ τον Αγιορείτη.

– Γέροντα , τι είναι δαιμονισμός; Και πήραν την απάντηση
– Να μην μπορούν να συνεννοηθούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Σήμερα μπορούμε να συνεννοηθούμε και να καταλάβει ο ένας τον άλλον;

¨Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Aφαίρεσα τον Σταυρό και το εγκόλπιο για να δείξω απλότητα όταν επισκέφθηκα πρόσφυγες και λάθρο»

¨Με αφορμή την αναπαραγωγή κυρίως στο διαδίκτυο της δήθεν είδησης ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος «επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο» στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, ώστε «να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων», διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας.

Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.

¨Κουρουμπλής: »Αντίχριστος όποιος παπάς δεν θέλει πρόσφυγες»

Κατά του παπά που απείλησε τους πρόσφυγες στη Βέροια μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρό ύφος.

«Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο», ήταν το σχόλιο του κ. Κουρουμπλή.

Στην πατρίδα μας έρχονται δεινά κυρίως γιατί δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

Η ποιμαντική στον αναγκεμένο συνάνθρωπο ντόπιο ή ξένο από τον Ορθόδοξο Κλήρο πρέπει φυσικά να γίνεται με διάκριση και απλότητα και με την εμφορούμενη ομολογιακή παρουσία ενός διακριτού ΞΥΛΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ κρεμασμένου στο στήθος με ένα κορδόνι μαύρο σαν αυτό που φορούν οι ΑΓΙΟΙ μας , Οδοδείκτης του Θείου Ελέους και της Άφατης Φιλανθρωπίας του Κυρίου μας προς τον κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μας. Και φυσικά δεν χρειάζονται απαστράπτοντα εγκόλπια σε τέτοιες στιγμές.

Η κοινωνική πολιτική προς τον αναγκεμένο συνάνθρωπο μας πρέπει να γίνεται δίχως ιαχές φαρισαϊσμού διότι σαν κοινωνία εξαντλήσαμε τα ψυχικά και οικονομικά περιθώρια μας μετά από πέντε και συναπτά χρόνια μνημονιακής δαιμονικής καταιγίδας. Και για το μαύρο χάλι αυτό δεν φταίει ο λαός αλλά οι πολιτικές επιλογές κάποιων.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να έχουμε την μεταξύ μας συνεννόηση και να μην κοροϊδευόμαστε.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μήπως είσαι υποκριτής;

Έχουμε έναν θησαυρό και δεν κάνουμε τίποτα όχι μόνο για να τον μάθουμε αλλά...

Μήπως πρόκειται περί ηλιθίων;

Δεν έχει τέλος ο τζερτζελές που ζούμε εδώ και δυόμιση χρόνια. Από τότε δηλαδή...

«Προσέχετε μήπως ο Παράδεισος που υπάρχει μέσα σας μετατραπεί σε κόλαση»

Οι πειρασμοί παραχωρούνται για να φανερωθούν τα κρυμμένα πάθη, να καταπολεμηθούν κι έτσι να...