Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Μεϊμαράκης: “Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας”

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι μέχρι την Παρασκευή υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί λύση τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική συνεννόηση είναι εθνικό ζητούμενο». Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί και επέκρινε τη στάση του κ. Τσίπρα λέγοντας πως πάμε σε εκλογές για να αλλάξει τους «αντάρτες» στον ΣΥΡΙΖΑ και για να αντικαταστήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Και γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου. Και αν αισθάνεται ότι δεν είχε εντολή για να υπογράψει μνημόνιο γιατί δεν έκανε εκλογές πριν;», συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι εκλογές δεν βοηθούν στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία.

«Δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει, ότι δεν θέλει να δει τον Λαφαζάνη, ότι δεν θα έρθει σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα γιατί τα προβλέπει αυτά; Εγώ πιστεύω ότι η σύσκεψη των αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ.Τσιπρα», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είχε προγραμματίσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Μας έλεγε “μην κουνάτε την ουρά” και ο τύπος ήδη είχε προγραμματίσει τις εκλογές. Και 20 βουλευτές να του φεύγανε θα τις έκανε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε μάλιστα για απρέπεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδοντας διαρροές ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό – κάτι που είπε δεν συνέβη – κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει χρήση των διερευνητικών εντολών.

«Δεν επικοινώνησε. Είναι δυνατόν να λένε τέτοια; Τόση αλαζονεία; Τυφλώθηκαν οι άνθρωποι», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πια αν αξίζει να ψηφίζουν με το θυμικό και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της ΝΔ με αυτά της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε πάλι από τον κ. Τσίπρα να πει αν έχει δεσμευτεί στο Εurogroup για ουρές νέων μέτρων και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όταν εκείνος μιλάει για συμφέροντα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντάει.

«Σπαταλάμε χρόνο και ασχολούμαστε με τα μικρά και όλη η Ελλάδα έχει γίνει Κουμουνδούρου», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και ζήτησε οι εκλογές να πάνε στις 27 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας αντίθετος γενικώς με τις διαδικασίες εξπρές.

«Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Του πρότεινα να έρθει και είπε ότι δεν θέλει να με δει. Και μετά τις εκλογές ανοικτός είμαι. Αυτός είπε, και τα κυρίαρχα στελέχη του είπαν, ότι δεν έρχονται. Αυτό είναι το “μπράβο” στη στήριξη; Που το πάει ο τύπος;», υπογράμμισε και εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επικοινωνιακά ότι ήταν καλός διαπραγματευτής όχι με βάση το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής του όπως θα έπρεπε αλλά μόνο με βάση τη διάρκειά της».

«Τώρα, κυρίως τώρα, προτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Το μετά κοστίζει. Θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Τυχοδιωκτικές πολιτικές είναι αυτές», συνέχισε επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να φύγει τρέχοντας, πάει να την κοπανήσει».

Σε ερώτηση αν φοβάται τις εκλογές απάντησε ότι δεν τις φοβάται, ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει αλλά το ζητούμενο είναι να κυβερνηθεί η χώρα και όχι να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές.

«Δεν έχω εξουσιομανία. Αντιθέτως αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες. Θα κερδίσουμε να το ξέρετε. Αλλά παρότι είμαστε πρώτο κόμμα και δεν φοβάμαι και θα τις κερδίσω, εντούτοις δεν πρέπει να δημιουργήσουμε για το συμφέρον του τόπου αυτή την αστάθεια», εξήγησε και τόνισε πως «δεν καίγεται κανείς αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης αλλά αν θα πάει καλά η χώρα».

Για τη ΝΔ είπε ότι είναι μεγάλο πολυτασικό κόμμα, ότι θα είναι αντιδημοκρατικό να αλλάξει τη σειρά εκλογής των υποψηφίων όπως την καθόρισαν με τη ψήφο τους οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιανουαρίου, και ότι υπάρχει πληθώρα σοβαρών και ικανών στελεχών που θέλουν να προσφέρουν.

«Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους ανθρώπους που αγαπούν την χώρα. Έχουν ζήσει τα ζητήματα στον τομέα τους. Θα προχωρήσω με αυτούς ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης αλλά μέσα στο πλαίσιο που είπαμε», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λευτέρης Κουσούλης: Η πολιτική είναι υπόθεση του παρόντος

Μια παράδοξη συνθήκη έχει εγκατασταθεί στην πολιτική σκηνή. Έρχονται οι δημοσκοπήσεις μηχανικά να την...

ΣΥΡΙΖΑ: Το εκκρεμές της πολιτικής του

Το εκκρεμές με βάση το πώς περιγράφεται στα λεξικά είναι ένα σύστημα που εκτελεί...

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές

Το πολιτικό στίγμα των ημερών και την πρότασή του για τη Γραμματεία της Νέας...

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καν συζήτηση περί αλλαγής αμυντικής πολιτικής

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους και δεν υπάρχει...