Μεϊμαράκης: «Όλοι ήθελαν τη στήριξη Καραμανλή»

0
76

«Ποιος δεν θα ευχαριστιόταν με τη στήριξη Καραμανλή, όλοι την ήθελαν, το πρόβλημα είναι ότι δεν την είπε για αυτούς, και για αυτό φωνάζουν», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντώντας στις αντιδράσεις των τριών ανθυποψηφίων του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στον Σκάι ότι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά υποστήριζε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τώρα φαίνεται να στηρίζει όλες τις υποψηφιότητες πλην της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη. Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από αρχηγός επειδή του το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, και επανέλαβε με νόημα ότι ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν αποδοκίμασε το γνωστό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», που ζητούσε την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της παράταξης. «Η παραίτησή μου εκτόνωσε την κατάσταση», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης:  Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκλογή του Π. Ρήγα, ως γραμματέα, με 75% - Δεν εξελέγησαν Γεροβασίλη - Μπαλτάς

Για τα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορούν, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ξεκάθαρα ότι η ΝΔ δεν έχει τίποτα κοινό με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας έχει την πλειοψηφία. Ο λαός πρόσφατα ψήφισε και πρέπει να τα κάνει μόνος του, όπως και την ψήφιση του ασφαλιστικού», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, χαράσσοντας γραμμή μη συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σημείωσε επιπλέον πως οι συνεργασίες βασίζονται σε αρχές, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν έχει.

Χαρακτήρισε μάλιστα «πολιτική συκοφαντία» όσα ακούγονται ότι η υποψηφιότητά του στηρίζεται από ορισμένους ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο σκοπό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.