Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Με 153 ΝΑΙ ο προϋπολογισμός του 2016 – Τι είπαν οι αρχηγοί των κομμάτων

Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2016.

«Όχι» ψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση με 145 ψήφους (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι δήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες. Οι επιστολικές ψήφοι, δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής. Τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπερψήφισαν 153 βουλευτές της συμπολίτευσης και τα καταψήφισαν 145 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες της οικονομίας και τα παπαγαλάκια του Σένγκεν

Θα ματώσουμε αλλά θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από την κρίση. Και μόνοι μας όταν ο λαός μας στηρίζει. Αν χρειαστεί θα ξανασυγκρουστούμε, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το 2016.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν συμφώνησε σε μια εθνική κόκκινη γραμμή για την μη μείωση των συντάξεων, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ζήτησε ούτε στήριξη, ούτε ψήφο, ούτε συμμετοχή στην κυβέρνηση, όπως φαντασιώνονται παράκεντρα εξουσίας που ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε οικουμενικά σχήματα.
Ο πρωθυπουργός στοχοποίησε εκ νέου τα Μέσα ενημέρωσης τονίζοντας χαρακτηριστικά “ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν τους τελευταίους 2 μήνες φορολαίλαπα και επονείδιστο μνημόνιο. Στήνουν σκηνικό Αποκάλυψης για φορολογικό και ασφαλιστικό και σιγοντάρουν δυνάμεις που έχουν μειώσει 11 φορές τις συντάξεις. Έκαναν καμπάνια στο ΝΑΙ των δανειστών”.
Με τον προϋπολογισμό αυτό μπαίνουν οι βάσεις για πρωτογενή πλεονάσματα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναδιανομή του πλούτου, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα υψηλά τα επίπεδα ανεργίας στη χώρα, παρά τη μείωση του ποσοστού που καταγράφεται.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως σε ζητήματα εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτέλεια και εγκαλώντας την ΝΔ για τη στάση της, συνέστησε μεγαλύτερη υπευθυνότητα συστήνοντας σε τέτοια θέματα.

Πλακιωτάκης: Αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος ο προϋπολογισμός

Για αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο προϋπολογισμό, που αποκαλύπτει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει τον μύθο περί δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης, μίλησε ο μεταβατικός Πρόεδρος της ΝΔ. Ο προϋπολογισμός της αριστεράς – επεσήμανε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αποκαλύπτει πολλά, αποσιωπά όμως ακόμη περισσότερα όπως η καταστροφή σε βάρος των μετόχων των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου. Ο επικεφαλής της αξιωματικής καταλόγισε στον πρωθυπουργό τεράστιες ευθύνες, λέγοντας ότι οδηγεί τη χώρα σε ξέρα.

Γεννηματά: Πρώτη φορά ο λαός νιώθει απροστάτευτος

“Πρώτη φορά η πατρίδα και το έθνος βρίσκονται στο χάος και το κενό. Πρώτη φορά ο λαός νιώθει απροστάτευτος” σχολίασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αναφερόμενη στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την άποψη ότι τα ελλείμματα θα αντιμετωπιστούν με ισοπέδωση των συντάξεων και των μισθών, με νέους φόρους και επιβαρύνσεις για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό. Η κ. Γεννηματά αν και χαρακτήρισε ολέθριο λάθος του πρωθυπουργού να χρησιμοποιεί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για επικοινωνιακές σκοπιμότητες και τρίπλες, υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής για το προσφυγικό και τα μεγάλα εθνικά θέματα, δηλαδή το κυπριακό, το Σκοπιανό και τις σχέσεις με την Τουρκία.
Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση της κ. Γεννηματά να συμφωνήσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τα μνημόνια ώστε να διερευνηθεί πως οδηγήθηκε η οικονομία στη σημερινή κατάσταση και οι τράπεζες στην ανακεφαλαιοποίηση. “Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτε. Ιδού η Ρόδος’ τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής συμπαράταξης.

Κουτσούμπας:Κανένα προπαγανδιστικό εύρημα δεν μπορεί να κρύψει ότι η σημερινή κυβέρνηση

“Ένας χρόνος διακυβέρνησης από την αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού” υποστήριξε ο ΓΓ του ΚΚΕ. Κανένα προπαγανδιστικό εύρημα δεν μπορεί να κρύψει ότι η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν στοχεύει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αλλά αντίθετα κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Θεοδωράκης:Ανεφάρμοστος ο προϋπολογισμός

“Το ΠΟΤΑΜΙ είναι εδώ για να βοηθήσει την πατρίδα και το χρήσιμο αυτή τη στιγμή για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντι σας” τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης. Σχολιάζοντας τα περί συναίνεσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει κόψει όλες τις δημιουργικές γέφυρες, προσθέτοντας σκότος πάνω στο σκότος και διορίζοντας κομματικούς πιστούς.
Ο κ. Θεροδωράκης χαρακτήρισε ανεφάρμοστο τον προϋπολογισμό, καθώς όπως ανέφερε “είναι κομμάτια και θρύψαλα” και “έχει τρύπες παντού” Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ είναι να φορολογεί με τη μεζούρα τους πολίτες και κυρίως τους πλέον αδύναμους αφήνοντας αλώβητο το κομματικό κράτος.

Καμμένος: Αυτή η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία που φέρνει την ελπίδα

Την κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει τη χρησιμοποίηση στρατιωτών βραχείας υποχρέωσης για την απόδοση κοινωνικού έργου επί μια 3ετια και οι όποιοι θα πληρώνονται με μισθό προανήγγειλε ο Πανος Καμμενος από το βήμα της Βουλής.
Μιλώντας με την ιδιότητα του ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ ο κ Καμμενος ανεφέρε οτι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε με σκληρή διαπραγμάτευση και δεχόμενη ανηλεή πόλεμο από το σύστημα να κάνει συμφωνία που φέρνει την ελπίδα. Επίσης χαρακτήρισε κατάντημα για τη χώρα το γεγονός οτι την ώρα που ο ιδιος μιλούσε υπήρχαν στα έδρανα τους μόνο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ την ίδια στιγμή που στα θεωρεία οι επισκέπτες έφταναν τους 52.
Λεβέντης: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει

“Η εξέλιξη είναι ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει” προέβλεψε ο Βασίλης Λεβέντης. Σχολιάζοντας τα σενάρια που φέρουν δύο βουλευτές της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης είπε ότι ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν αποστάτες στο κόμμα του. Αφού χαρακτήρισε επιφανειακή και υποκριτική τη συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν επιμένει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας αλλά προτείνει να μπουν τεχνοκράτες στις θέσεις των Υπουργών. Απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν πρέπει να βγάζουν την ουρά τους έξω από τις ευθύνες.

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...
Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου για τις καταλήψεις

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη 

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ξέσπασε μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προς τους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου...

Δείτε την… ελληνική έρημος που γυρίστηκε η ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου (BINTEO)

Μια έρημος που θυμίζει σκηνικό από άλλα εξωτικά μέρη, υπάρχει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για...