Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Μπάσκετ: Περιζήτητοι Ελληνες

Αλήθεια είναι ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Γενικά, αλλά και σε ό, τι αφορά στη στελέχωση του ρόστερ τους με Ελληνες παίκτες.

Μόνο, που κάθε χρόνο υπάρχουν “διαρροές”, οι οποίες και πρέπει να καλύπτονται. Οπως αυτή του Κώστα Σλούκα, που άφησε το καλοκαίρι τους Πειραιώτες για την Φενέρ, όπως εκείνη, που θα βρει το “τριφύλλι” μπροστά του με την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Το θέμα είναι ότι η ζήτηση για ποιοτικούς Ελληνες παίκτες γίνεται μεγαλύτερη, αφού δυναμώνουν και θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο η ΑΕΚ με τον Αρη.

.Η ΑΕΚ έχει ήδη μία καλή μαγιά “ντόπιου υλικού”, κάτι, που δεν ισχύει και τόσο για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν και ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν έχουν “βαθύ” πορτοφόλι.

Μία καταγραφή για το τι πρέπει να περιμένουμε το καλοκαίρι, που μας έρχεται. Και πιο συγκεκριμένα, κυρίως ποιοι Ελληνες είναι πιθανό να μας έρθουν από το εξωτερικό.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι στη κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει εκφραστεί σχετικά, οι σχέσεις του διεθνούς παίκτη με τους Αγγελόπουλους σίγουρα δεν είναι τόσο κακές όσο ήταν.

Οι Παναθηναϊκοί δεν ξεχνάνε το “10 μέρες” του Καρδιτσιώτη, αλλά πλέον η οργή έχει καταλαγιάσει. Ηρθε και η αγκαλιά στο ΟΑΚΑ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να αποδείξει ότι το πρόβλημα για μετακόμιση του “Μπουρού” στον Παναθηναϊκο δεν θα είναι μεγάλο. Αλλωστε, υπάρχει ήδη έντονη φημολογία για “ένωση” των δύο πλευρών.

Μόνο, που εκτός των άλλων μιλάμε για τον καλύτερο ψηλό φέτος στην Ευρώπη, το οποίο σημαίνει ότι το κασέ του έχει εκτιναχθεί μέχρι εκεί, που δεν πάει. Και είναι σίγουρο ότι θα του ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ουκ ολίγες τουρκικές ομάδες.

Εκεί, όπου το χρήμα ρέει άφθονο. Είναι δε σίγουρο επίσης ότι στα πόδια του θα πέσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Οταν π.χ. παίζει ο Φρίλαντ στην ΤΣΣΚΑ, πώς να μην έχει περίοπτη θέση σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης ο Μπουρούσης;

Και Νίκο Ζήση θα ήθελε το πρωτάθλημα της Α1, αλλά η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη. Εχει συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ, έχει ζήσει σχεδόν όλη του την καριέρα στο εξωτερικό, στα 33 του θα είναι δύσκολο να μπει ξανά στην ελληνική διαδικασία.

Αντίθετα, ο Μάικ Μπράμος είναι πιθανό να γυρίσει και δη στον Παναθηναϊκό. Μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, είναι πλέον πολύ καλά, όπως δείχνει με την πορεία του στην Βενέτσια. Η επιστροφή του στο “τριφύλλι”, πάντως, θα έχει να κάνει με το αν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα ανανεώσουν τον Γιάνκοβιτς. Και οι δύο δύσκολα χωράνε.

Ο Ιαν Βουγιούκας κάνει εξαιρετική χρονιά με την Ζαλγκίρις, η οποία και θέλει να τον ανανεώσει. Υπό προυποθέσεις, θα μπορούσε να απασχολήσει τους “αιώνιους”. Οχι, όμως, την ΑΕΚ και τον Αρη. Το κασέ του είναι πλέον πολύ μεγάλο για τους “κιτρινόμαυρους”. Για τον Βουγιούκα υπάρχει έντονη και η προοπτική της Τουρκίας.

Εξαιρετική χρονιά κάνει και ο Γιώργος Μπόγρης στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπιλμπάο. Το γεγονός μάλιστα ότι μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών, τον κάνει ακόμη πιο χρήσιμο. Ηδη ισπανικές ομάδες τον έχουν στα υπόψη τους, αλλά η επιστροφή στην Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Οπως και η περίπτωση της Τουρκίας.

Ο Κώστας Βασιλειάδης, μετά από μία καλή χρονιά στον ΠΑΟΚ, πήγε στην Ισπανία για να βοηθήσει την Ομπραντόιρο να σωθεί. Δεν αποκλείεται του χρόνου να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά μόνο η περίπτωση της ΑΕΚ θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για λίγο στο ΝΒΑ και στους Νικς, για πολύ περισσότερο στο NBDL, όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα της επιστροφής του στην Ευρώπη. Εκτός αν τον πάρει μαζί του ο Γιάννης στους Μιλγουόκι Μπακς. Λέτε;

Ο Ζακ Ογκαστ, ο Ελληνοαμερικάνος πάουερ-φόργουορντ, ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Νοτρ Νταμ και ετοιμάζεται να γίνει επαγγελματίας. Ελπίζει ότι θα επιλεγεί στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ. Αν δεν γίνει αυτό, τότε η περίπτωση μετακόμισης στην Ευρώπη, θα είναι αρκετά έως πολύ πιθανή.

Αντίθετα, πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο επίσης Ελληοαμερικάνος, αλλά γκαρντ, Ναζ Λονγκ-Μήτρου, θα έρθει από τα μέρη μας. Ο νεαρός σπουδαίος σουτέρ ήταν άτυχος, αφού τραυματίστηκε και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν με το Αϊόβα Στέιτ.

Σε ελληνική ομάδα θα παίξει και ο Πάρης Μαραγκός, γιος του παλιού παίκτη και προπονητή, Νίκου Μαραγκού. Είχε θετική παρουσία στο πανεπιστήμιο Αμέρικαν ο κάποτε παίκτης του Παναθηναϊκού και πλέον ετοιμάζεται να γίνει επαγγελματίας. Είναι πάουερ-φόργουορντ και ίσως μάλιστα πάει για ατομικό τράι-άουτ σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ.

Το καλοκαίρι οι μεγάλες ομάδες θα αναζητήσουν και πιτσιρικάδες. Οπως πέρυσι, όταν εκτός των άλλων η ΑΕΚ είχε πάρει από τον Πανιώνιο τον Δημήτρη Μωραϊτη και ο Παναθηναϊκός τον Γιώργο Καλαϊτζάκη από τον Αρη. Ο Ρογκαβόπουλος του Δούκα και ο Χατζηδάκης του Ικαρου ήδη έχουν μεγάλη ζήτηση.

Αυτούς, που πρέπει να ξεχάσουμε, τουλάχιστον για το καλοκαίρι, που μας έρχεται, είναι για διάφορους λόγους οι εξής: ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο Στράτος Περπέρογλου, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/3/24

Το ματς Παρτίζαν – Ολυμπιακός για τη EuroLeague ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας. Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 19:00 COSMOTE SPORT 6...

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα...

Οι Έλληνες της διασποράς τραγουδούν τον εθνικό ύμνο έξω από την όπερα του Σίδνεϊ

Ολόκληρος ο ελληνισμός σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης...

Μεγάλη νίκη με σκορ 89-81 για τον Παναθηναϊκό επί της Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 89-81 επί της Μπαρτσελόνα στο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Μαρτίου oι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1821 oι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα. Θεωρείται η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα...