Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Οι κάμερες έπεσαν κατευθείαν πάνω του. Δεν χρειαζόταν να ξέρεις καλά ισπανικά για να διαβάσεις τα χείλη του: «Asi no se puede». Έτσι, δεν γίνεται!

Ο Γερμανός διαιτητής Μπριχ εφαρμόζοντας απόλυτα το γράμμα (αλλά όχι το πνεύμα του νόμου) μόλις είχε αποβάλει στο 35ο λεπτό τον (σκόρερ του 0-1) Φερνάντο Τόρες και ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήξερε πια πολύ καλά ότι… έτσι δεν γίνεται πια να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα.
Το δεύτερο ημίχρονο θύμισε διαρκές σφυροκόπημα σε αγώνα πόλο με παίκτη παραπάνω και οι 10 «ροχιμπλάνκος», όσο λυσσαλέα κι αν πάλεψαν, δεν άντεξαν. Οι Καταλανοί με δύο γκολ του Λουίς Σουάρες σε 12 λεπτά (62’, 74’) πήραν τον πρώτο προημιτελικό Champions League απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1) και μαζί ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον δρόμο για το ριπίτ.

Η τέλεια… κλοπή!

Το έχει ξανακάνει. Είναι εξπέρ σε αυτά. Στις τέλειες ληστείες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέβηκε στο «Καμπ Νόου» με 11 «σκυλιά» να πρεσάρουν μέχρι και την πρώτη πάσα, πάτησε πάνω στο μούδιασμα της Μπαρτσελόνα από την σφαλιάρα στο clasico και πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε.

Με εξαίρεση μία κεφαλιά του Νεϊμάρ που έφυγε άουτ (19’) οι Καταλανοί έπεφταν συνεχώς σε ένα τοίχο και οι πρώτες δειλές επισκέψεις των «ροχιμπλάνκος» έδειχναν μία ομάδα έτοιμη για το μεγάλο κόλπο. Αυτό δεν ήρθε (24’) όταν ο Γκριεζμάν σημάδεψε λίγο έξω, αλλά έγινε στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Κόκε σημάδεψε ανάμεσα στην τρύπα της βελόνας με κάθετη διαβήτη και ο Φερνάντο Τόρες πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τερ-Στένγκεν (25’, 0-1) για να πετύχει το 6ο του γκολ σε αυτό το γήπεδο και το 11ο συνολικά απέναντι στον αγαπημένο του αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα!

Ήταν κόκκινη;

Τα πάντα άλλαξαν στην φάση του 35ου λεπτού. Ο Φερνάντο Τόρες πιθανώς και εκστασιασμένος από το γκολ του πάει με φόρα πάνω στον Μπουσκέτς, ο οποίος με το κορμί του προστατεύει την μπάλα. Ο Ισπανός πέφτει πάνω του και με το γόνατο τον βρίσκει. Αν απομονώσεις την φάση σε ένα σεμινάριο διαιτησίες μπορείς να πεις ότι με το γράμμα του νόμου δίνεται κίτρινη. Ωστόσο, δεν ήταν μία τυχαία φάση σε ένα τυχαίο σημείο ενός τυχαίου ματς. Ήταν η δεύτερη κίτρινη για τον Φερνάντο Τόρες που 6 λεπτά νωρίτερα είχε δει μία ανάλογη κάρτα για ανάλογο μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ. Ο Γερμανός διαιτητής έκρινε πως η παράβαση έχριζε δεύτερης κίτρινης και η τραμπάλα έγειρε με μιας προς τους Καταλανούς. Τα πάντα είχαν αλλάξει.

Σφυροκόπημα

Από εκεί και μετά τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Η Μπαρτσελόνα που τελείωσε το πρώτο μέρος μόλις με μία τελική on target βγήκε σεληνιασμένη στο γήπεδο και ξεκίνησε ένα πρωτοφανές σφυροκόπημα. Η μπάλα δεν έβγαινε από την περιοχή της Ατλέτικο. Ακόμα και τα ball-boys φρόντιζαν να μην υπάρχει δευτερόλεπτο ανάσας για τους φιλοξενούμενους. Η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου.

Το απίθανο «ψαλιδάκι» του Μέσι (48’) πέρασε «ξυστά» έξω. Δύο λεπτά αργότερα εκπληκτικό φαλτσαριστό του Νεϊμάρ (50’) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ. Λίγο αργότερα (55’) ο Σλοβένος βγάζει εκπληκτικά νέο σουτ του Μέσι. Το ματς έμοιαζε με αγώνα πόλο με παίκτη παραπάνω, μόνο που η πίεση ήταν διαρκής. Ασταμάτητη. Κάποια στιγμή, κάπου θα γινόταν το λάθος.

«Δάγκωμα»

Από μία… στραβοκλωτσιά του Τζόρντι Άλμπα (62’) η μπάλα στρώθηκε κουτί στον Λουίς Σουάρες, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία (1-1). Παρότι ο Σιμεόνε γέμισε κι άλλο το κέντρο με τον Ρενάτο Αουγκούστο το 10 εναντίον 11 δεν έβγαινε.

Από μία σέντρα του Ντάνι Άλβες (74’) πάλι ο Λουίς Σουάρες βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά «δάγκωσε» για δεύτερη φορά για το τελικό 2-1! Η φούρια των Καταλανών ηρέμησε, οι εκνευρισμένοι «ροχιμπλάνκος» δεν σταμάτησαν να κλωτσάνε (8 κάρτες ο τελικός απολογισμός) και το τελικό 2-1 ναι μεν δίνει προβάδισμα στους Καταλανούς, αλλά αφήνει περιθώριο για ένα επαναληπτικό στα… κόκκινα!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ-Στένγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (80’ Σέρζι Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (64’ Ραφίνια), Ινιέστα (82’ Αρντά), Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες. Μέσι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγεθ, Γκριεζμάν (76’ Πάρτεϊ), Καράσκο (53’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φερνάντο Τόρες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλη νίκη με σκορ 89-81 για τον Παναθηναϊκό επί της Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 89-81 επί της Μπαρτσελόνα στο...

Κίνδυνος πτώχευσης για τη Μπαρτσελόνα

Με πτώχευση κινδυνεύει η Μπαρτσελόνα. Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ισπανικός...

Euroleague: Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 81-92

Την ήττα με σκορ 92-81 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για...

Euroleague: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 90-80

Την ήττα με σκορ  90-80  γνώρισε στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός για τη 16η αγωνιστική...