Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Οι λαθρομετανάστες απειλούν τις ζωές των Ελλήνων!

Οι λαθρομετανάστες απειλούν πλέον ευθέως τις ζωές των Ελλήνων στη Μυτιλήνη και η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, κάτι…

που αποδεικνύουν οι «εξεγέρσεις» των τελευταίων 24ώρων στο νησί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και των Λιμενικών να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών και ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με ένα απειλητικό πλακάτ που σήκωσαν οι λαθρομετανάστες στη Λέσβο που έρχεται να εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αποτελούν πλέον μειοψηφία στην ίδια τους τη χώρα, ενώ εκφράζονται φόβοι για θύματα.

Στο πλακάτ αυτό που είναι γραμμένο στα αγγλικά αναφέρεται με μεγάλα γράμματα «we will destroy the island» δηλαδή «θα καταστρέψουμε το νησί σας» με αρκετούς μετανάστες να ποζάρουν μπροστά από αυτό, έτοιμοι να κάνουν πράξη την απειλή τους.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, πολλοί από τους λαθρομετανάστες είναι πλέον οπλισμένοι με χατζάρια, μαχαίρια και μπαλτάδες που αφαίρεσαν από κρεοπωλεία ή άλλα καταστήματα που έχουν ανοίξει ή λεηλατήσει.

Το φαινόμενο αυτό εκτιμούν οι τοπικές αρχές πώς θα επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και απευθύνουν έκκληση προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το νησί το συντομότερο, πριν είναι αργά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Οι εξεγέρσεις και τα επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ιδίως κάθε φορά που πιάνει πλοίο, με τους λάθρο να επιχειρούν να το καταλάβουν για να έρθουν στην Αθήνα. Χθες το λιμάνι του νησιού μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αντίκρισαν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άρχισαν τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και τους άνδρες των ΜΑΤ και του Λιμενικού να απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Το ίδιο σκηνικό είχε προηγηθεί κατά την άφιξη του πλοίου «Τέρα Τζετ» που είχε δέσει και επρόκειτο να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Οι λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου και απωθήθηκαν αρχικά από μικρή αστυνομική δύναμη, όμως τελικά στη συνέχεια τα επεισόδια γενικεύθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές με τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι τοπικές Aρχές μιλούν 17.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στο νησί, ενώ συνεχώς καταφθάνουν και νέοι από τα τουρκικά παράλια. Το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί, όπως η Συκαμνιά, ο Μόλυβος και ο Μανταμάδος έχουν κατακλυστεί από λαθρομετανάστες που περιμένουν να περάσουν τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σήμερα το πρωί οι δουλέμποροι από την Τουρκία έστειλαν μία ακόμη φουσκωτή λέμβο στη Μυτιλήνη την οποία τρύπησαν ανοιχτά του νησιού. Προς βοήθεια έσπευσε σκάφος του Λιμενικού και πλοίο της Blue Star προκειμένου να ανασύρουν τους λαθρομετανάστες. Είναι προφανής ο στόχος της Τουρκίας. Να “πνίξει” τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από “λάθρο”.

Το μήνυμα στο πλακάτ κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι και δεν μπορεί να αποδοθεί σε πράξη προσφύγων που θέλουν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη.
Αντιθέτως ενισχύσει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για κίνηση φανατικών μουσουλμάνων ή τζιχαντιστών οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους λαθρομετανάστες με προορισμό την Αθήνα για να αναπτύξουν τα σχέδια τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άγιος Βαλεντίνος: Απότμημα των λειψάνων του βρίσκεται στη Μυτιλήνη – Η ιστορία τους (βίντεο)

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στις 18.30 στον Καθολικό Ενοριακό Ναό της...

Διαφωνία Σαμαρά: Να μην περάσει ο νόμος για τους λαθρομετανάστες που είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα

Την αντίδρασή του σχετικά με την τροπολογία που μειώνει σε τρία χρόνια -από επτά...

Ορνιθοπαρατηρητές από όλον τον κόσμο στη Μυτιλήνη

Με συμμετοχή πολλών ξένων ορνιθοπαρατηρητών που ήλθαν στη Λέσβο για να παρακολουθήσουν τη φθινοπωρινή...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Ουσιαστικά ζεις τις ζωές των άλλων!

Γυρίζοντας λίγες σελίδες προς τα πίσω σταμάτησα σε μια ιστορία που με έκανε να...