Νέες συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της FIFA

0
89

Η αστυνομία της Ελβετίας προχώρησε στη σύλληψη 12 στελεχών της FIFA τα ξημερώματα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης με την κατηγορία της δωροδοκίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ήταν οι πρόεδροι των συνομοσπονδιών Λατινικής και Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Το σκάνδαλο διαφθοράς παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Μετά την αρχική επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων τον περασμένο Μάιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν μπλεγμένα ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της FIFA, οι αρχές έκαναν νέο «ντου» σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Ήταν λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα, όταν εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο, έχοντας ένταλμα σύλληψης για 12 στελέχη της FIFA. Ανάμεσά τους φέρεται να είναι ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής, Χουάν Άνχελ Ναπούτ, αλλά και ο ομόλογός του της Βόρειας/Κεντρικής και Καραϊβικής, Αλφρέδο Χάβιτ.

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/10/2016

Τα μέλη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ταξίδεψαν στην ελβετική πόλη για να συζητήσουν κάποιες αλλαγές στη δομή της FIFA.