Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Νέο φονικό ναυάγιο στη Μυτιλήνη

Νέο ναυάγιο με θύμα μια γυναίκα σημειώθηκε στην ακτή Φυκιότρυπα, έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν πλαστική λέμβος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων μεταναστών και προσφύγων παρασύρθηκε από τη θαλασσοταραχή και έπεσε στα βράχια.

Στην περιοχή έσπευσαν μέσα του Λιμενικού Σώματος και εθελοντές οι οποίοι ανέσυραν τη σορό της γυναίκας και διέσωσαν περίπου 35 άλλους πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Ανάλογο τραγικό δυστύχημα συνέβη την ίδια περίπου ώρα χθες, δυο χιλιόμετρα βορειότερα στην περιοχή του καρά Τεπέ όταν πάλι οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν και πέταξαν στα βράχια πλαστική λέμβο. Αποτέλεσμα τρείς νεκροί, ένα βρέφος, ένα κορίτσι περίπου έξη ετών και μια γυναίκα. Από αυτό το ναυάγιο αγνοούνται 24 ώρες μετά επτά άτομα.

Την ίδια ώρα, συνολικά 41 ανθρώπους, 28 άνδρες, επτά γυναίκες από τις οποίες οι δυο σε εγκυμοσύνη και έξη μικρά παιδιά, όλοι ναυαγοί μετανάστες από το Αφγανιστάν, έσωσαν αργά χθες το απόγευμα οι ψαράδες του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης».

Οι ναυαγοί είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα στο ακατοίκητο νησί Παναγιά, ένα από τα μικρονήσια Τουκμάκια ανατολικά της Λέσβου ανοικτά του Μανταμάδου.

Επειδή στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης επτά Μποφόρ και ήταν αδύνατον να πλησιάσουν στο μικρονήσι άλλα σκάφη, αλλά και επειδή οι ναυαγοί σε αυτό κινδύνευαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όταν θα νύχτωνε, ο καπετάνιος του ξύλινου αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης» Στρατής Κάσσος που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή ακούγοντας την έκκληση του Λιμεναρχείου για βοήθεια αποφάσισε να πλησιάσει και να αρχίσει τη διαδικασία διάσωσης.

Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξαν στο νερό, το πλήρωμα του σκάφος άρχισε να μεταφέρει σιγά τους ναυαγούς στο αλιευτικό. Πρώτα τα παιδιά και τις γυναίκες και μετά τους άνδρες.

«Τους ανεβάσαμε όλους στο καΐκι. Μας βοήθησε ο Θεός και τα καταφέραμε. Το σκάφος κινδύνεψε κι η βάρκα κυριολεκτικά έσπασε» δήλωσε ο κυβερνήτης του αλιευτικού.

Ας σημειωθεί εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι ψαράδες με το σκάφος τους έχουν διασώσει ναυαγούς μετανάστες και πρόσφυγες. Όλοι οι διασωθέντες καλά στην υγεία τους αφού τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο λιμάνι της Μυτιλήνης από εθελοντές και καταγράφτηκαν, μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους του Raptor

Δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Λέσβου, όπου σήμερα,...

Λέσβος: Ναυάγιο φορτηγού πλοίου – Εντοπίστηκε σορός ανοιχτά της Λέσβου

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου όπου νωρίτερα σημειώθηκε ναυάγιο φορτηγού...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου το χειρότερο ναυάγιο στην Ευρώπη

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1994.... Το χειρότερο ναυάγιο στην Ευρώπη σημειώνεται στη Βαλτική Θάλασσα, όταν το...

Υποβρύχιο Titan: Ανασύρθηκαν τα πρώτα τμήματα του ναυαγίου

Σε λιμάνι του Καναδά έφτασαν τα πρώτα τμήματα από το υποβρύχιο Titan το οποίο...