Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 93-58

Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην ΑΕΚ, έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Α1 και πλέον απέχει πέντε βήματα από την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν επηρεάστηκαν από τις… διακοπές του Πάσχα, καθώς φρόντισαν να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ενωση και να πάρουν άνετα τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σειράς, με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους στο ΣΕΦ για την Παρασκευή (6/5, 20:00).

Οι ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν αρκετά νευρικές, καθώς για χρειάστηκαν τρία λεπτά για να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από τον Σπανούλη, οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» κάτω από το καλάθι στα μισά σχεδόν της περιόδου ένας πόντος χώριζες τις ομάδες (8-9).

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια έκλεισαν τους διαδρόμους κοντά στο καλάθι τους, αναγκάζοντας την ΑΕΚ να δοκιμάσει την τύχη της μακριά από το… ζωγραφιστό. Ο Σπανούλης στο 9′ έγραψε το 19-12, ενώ η συμπλήρωση των 10′ βρήκε τους γηπεδούχους στο στο +7.

Ο Ολυμπιακός μπήκε «ζεστός» στη δεύτερη περίοδο και δεν άργησε να ανεβάσει την διαφορά στους 13 πόντους (29-16, 13΄) αναγκάζοντας τον Γιούρι Ζντοβτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, είχε βρει ρυθμό κι έχοντας για άξονά της την άμυνά της δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να ρίξουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους, με τους Ουόρικ και Στρόμπερι να δίνουν ενέργεια και πόντους στον Ολυμπιακό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 52-30.

Ο Μαυροκεφαλίδης και Μαυροειδής μείωσαν σε 52-36 (23′) για την ΑΕΚ, αλλά οι Χάντερ και Μάντζαρης απάντησαν για το +21 του Ολυμπιακού (59-38) στο 25′. Ο Γκριν, όμως, ανέλαβε δράση και με δύο εύστοχα σουτ πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων μείωσε στους 13 πόντους (59-46, 27′) για την ομάδα του. Η συνέχεια, όμως, άνηκε στον Ολυμπιακό, με τους Σπανούλη και Πρίντεζη και να ηρεμούν το παιχνίδι της ομάδας τους και τους Στρόμπερι και Χάντερ να ακολουθούν τους αρχηγούς τους γράφοντας το 70-48, το οποίο ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Ο χαρακτήρας της τέταρτης περιόδου ήταν διαδικαστικός, με τον Ολυμπιακό στις αρχές της να τρέχει ένα σερί 9-0 και να προηγείται με 79-48 (33.10) κι εντέλει να επικρατεί με 93-58, ενώ η ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες άνοιξε ως και τους 36 πόντους (88-52 και 90-54 στο 38′).
Ο MVP: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους περισσότερους από τους παίκτες που χρησιμοποίησε να βάζουν το… λιθαράκι τους για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη, της οποίας ηγήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης (15π., 6ασ., 3ρ., 1λ.)

Ο Σκληρός: Ο Χακίμ Ουόρικ, όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια των πλέι οφ, έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό κι έδειξε πως μπορεί να λογίζεται ως μέλος της ερυθρόλευκης εξίσωσης. Πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης οι Οθέλο Χάντερ, Ματ Λοτζέσκι, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντι Τζέι Στρόμπερι και Κώστας Παπανικολάου.

Ο Αόρατος: Ο Ερικ Μάικ αγωνίστηκε για 8.25, αλλά πέρασε απαρατήρητος.

Ο Πεσμένος:Ο Μαρκ Κάρτερ, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ΣΕΦ.

Η Γκέλα: Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετά προβλήματα στο ΣΕΦ και ένα εξ αυτών ήταν η ευστοχία τους πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων. Οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο ημίχρονο είχαν 1/10 σουτ τριών πόντων κι εντέλει ολοκλήρωσαν με 3/17.

Η στιγμή: Ο Ολυμπιακός πάτησε το… γκάζι στην δεύτερη περίοδο, όταν κι έκανε επιμέρους σκορ 31-16 κι έβαλε τις βάσεις της νίκης του.

Η διαιτησία: Οι Κορομηλάς, Καρακατσούνης και Ψαριανός δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα και διατήρησαν τον έλεγχό του, αλλά κάποιες από τις αποφάσεις τους δεν βρήκαν σύμφωνες τις ομάδες. Οι ρέφερι πάντως έγραψαν στον φύλλο αγώνα μία παρατήρηση για κάποια υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν.

Η εξέδρα: Το «παρών» στο ΣΕΦ έδωσαν 3.500-4.000 φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι είδαν την αγαπημένης τους ομάδα να κάνει άνετα το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Α1 επί της ΑΕΚ.

Δεκάλεπτα: 21-14, 52-30, 70-48, 93-58

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας...

Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Νέα αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς η νίκησε τον Άρη με...

ΑΕΚ: Ένας αιώνας ζωής για τον σύλλογο – Η πρώτη ομάδα, το πρώτο κύπελλο Ευρώπης και οι τίτλοι

Αθλητικό σωματείο, που ίδρυσαν Κωνσταντινοπολίτες πρόσφυγες στην Αθήνα το 1924. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως,...

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Κράτησε την πρωτιά με γκολ στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0, ισοφάρισε στο 89’ την ΑΕΚ σε...