Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 77-72

Αυτή τη φορά υπερίσχυσε στο φινάλε ο νόμος του γηπεδούχου, με τον Ολυμπιακό να φτάνει δια χειρός Σπανούλη στην ανατροπή και το 2-1 και χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να φτάσει στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα!
Ο Σπανούλης (22π.) την πιο κρίσιμη στιγμή, εκεί όπου οι «πράσινοι» ήταν μπροστά (59-66, 35’), πήρε τη σκυτάλη από τον Παπαπέτρου (64-66) και με δέκα δικούς του πόντους (2/2 τρίποντα, 4/4 βολές) έφερε την παρέα του στο… κεφάλι του σκορ (74-68) και τη νίκη, παρά την άσχημη βραδιά του Πρίντεζη, ο οποίος τραυματίστηκε…

Οσο για τον Παναθηναϊκό, που καλείται πλέον στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (29/5) να νικήσει για να μείνει ζωντανός, οι Φελντέιν (17π.) και Καλάθης (15π.) στάθηκαν στο ύψος τους, αλλά δεν βοήθησαν στην τελευταία περίοδο όπου οι παίκτες του Πεδουλάκη πέτυχαν όλους κι όλους δέκα πόντους…

Οι γηπεδούχοι βασιζόμενοι στους Μιλουτίνοφ και Φελντέιν ξεκίνησανβ πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 8-2 στο 3′, αλλά άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων. Η είσοδος του Διαμαντίδη έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βελτιώνοντας την άμυνά του έτρεξε σερί 0-10 (8-12, 7′). Ο Μάντζαρης από την γραμμή των βολών έβαλε τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού, ο οποίος, όμως συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα και με τρίποντο του Καλάθη ξέφυγε με 11-19 (9′). Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, «μπλοκάροντας» τον Ραντούλιτσα και με 6 συνεχόμενους πόντους μείωσαν σε 17-19 πριν ο Ουίλιαμς γράφψει το 17-21 της α’ περιόδου.

Οι ομάδες πέρασαν τη μεγαλύτερη διάρκεια της δεύτερηςς περιόδου συμβαδίζοντας στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έχοντας έχοντας μομέντουμ από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και βρίσκοντας ενέργεια από τους Χάκετ και Στρόμπερι προηγήθηκαν με 32-26 στο 14′, αλλά ο Καλάθης πήρε την… μπαγκέτα από τον Διαμαντίδη οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 32-31 στα μισά της περιόδου. Ο Φελντέιν σημειώνοντας 5 συνεχόμενους (39-40, 18′) μπήκε στην εξίσωση του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος είδε τον Χαραλαμπόπουλο να δίνει λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ και ο Παναθηναϊκός εντέλει πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 41-44.

Λοτζέσκι και Σπανούλης έκαναν μικρό σερί 5-0 για το 46-44, με τον Παπαγιάννη να δίνει επιθετική ανάσα στον άστοχο αρχικά Παναθηναϊκό, αλλά τον Χάκετ να απαντά για το 52-52 (25’). Γκιστ και Παππάς έδωσαν +4 στους φιλοξενούμενους (54-58, 27’), με τον Χαραλαμπόπουλο να αξιοποιεί την ασίστ του Καλάθη για το 57-62 που σφράγισε την τρίτη περίοδο.

Πέρασε ένα άγονο δίλεπτο στην τέταρτη περίοδο, πριν δράσουν Πρίντεζης και Χαραλαμπόπουλος (59-64, 33’), με τις δύο βολές του Διαμαντίδη να είναι οι μοναδικοί πόντοι για τους δύο άστοχους αντιπάλους ως το 35’ (59-66). Οι κακές επιλογές υπήρχαν εκατέρωθεν όπως και τα εύκολα λάθη, αλλά ο Παπαπέτρου με πέντε δικούς του πόντους έφερε τον τελικό στο δίποντο (64-66, 36:30’’) και ο Σπανούλης από τη γραμμή ισοφάρισε (66-66, 37’).

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στη συνέχεια πήρε άλλο ένα μεγάλο σουτ από τα 6,75μ. για να κάνει το 69-66 (37:40’’) μέσα σε… πανζουρλισμό. Το προσωπικό του σερί συνεχίστηκε από τη γραμμή (71-66) και παρά το καλάθι του Φελντέιν (71-68) με άλλο ένα τρίποντο έφτασε τους δέκα σερί πόντους για το 74-68 (38:40’’).

Ο Διαμαντίδης επιχείρησε να κρατήσει ζωντανό τον Παναθηναϊκό, αλλά το τρίποντό του ήταν air-ball, με τον Λοτζέσκι να κλέβει στη συνέχεια από τον Παππά και τον Χάντερ να βάζει… θαυμαστικό στο 2-1 του Ολυμπιακού, που τον φέρνει ένα βήμα από τον τίτλο!

Ο MVP: Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν… όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό και ειδικά στην τελευταία περίοδο, με τους δέκα από τους 22 συνολικά πόντους του, που οδήγησαν την παρέα του στο 2-1.

Ο Σκληρός: Πριν τον αρχηγό, ο Λοτζέσκι ήταν… παρών (16π.), ενώ ο Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού (15π.).

Ο Αόρατος: Ο Ραντούλιτσα και πάλι όπως μπήκε στο παρκέ, έτσι… βγήκε, καθώς υπέπεσε δις σε βήματα, αφαιρώντας λύση στη ρακέτα από την ομάδα του.

Ο Πεσμένος: Ο Ουίλιαμς ήταν επίσης απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα για τους «πράσινους» (2π.).

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου τελικού σκόραρε μόλις έξι πόντους (δέκα συνολικά στην τέταρτη περίοδο) και από το +7 που είχε (59-66) βρέθηκε στο καναβάτσο.

Η στιγμή: Ο Σπανούλης πήρε το… όπλο του και μετέτρεψε το 64-66 σε 74-68, δίνοντας το αποφασιστικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Η διαιτησία: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης, Παναγιώτου είχαν μια διαιτησία με λάθη, με τις δύο ομάδες να διαμαρτύρονται για τα σφυρίγματά τους.

Οι Στρατηγοί: Ο Σπανούλης έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έδειχνε να μην βρίσκει επιθετικές λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη, παρότι είχε τον έλεγχο του ματς, να… μένει από βενζίνη στο φινάλε και να πληρώνει και την απουσία του Καλάθη που είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ.

Η εξέδρα: Το ΣΕΦ γέμισε και στο Game 3 των τελικών και ο κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισε στο φινάλε το 2-1 που φέρνει την ομάδα του πιο κοντά στον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 18/4/24

Oι κρίσιμοι αγώνες ρεβάνς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και την Κλαμπ Μπριζ, ...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 17/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης – Τι θα δούμε στην τηλεόρασηΑναλυτικά όλες οι επιλογές… Oι αγώνες ρεβάνς στα ζευγάρια Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και...

Ολυμπιακοί Αγώνες-Παρίσι 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει τους στόχους του την τρέχουσα περίοδο!!. Μάλιστα ο Φατίχ Τερίμ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η...

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται...