Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-83

Ένας ονειρικός Παναθηναϊκός, με τη σφραγίδα Πεδουλάκη και μαέστρο τον εξωπραγματικό Καλάθη, έκανε ξανά break στο ΣΕΦ (81-83) και ξέρανε με το καλημέρα τον τραγικό αμυντικά Ολυμπιακό!

Οι «πράσινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πανέτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά και το έδειξαν περίτρανα στο ΣΕΦ, νικώντας τον Ολυμπιακό και πήραν το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου, ενόψει του δεύτερου τελικού, την Κυριακή (22/5, 19:30) στο ΟΑΚΑ!

Ο Καλάθης ήταν πραγματικός μαέστρος για τον Παναθηναϊκό, αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ (16π., 8ριμπ., 8ασ.), με τον κρίσιμο Φώτση (13π.), τον ουσιαστικό Φελντέιν (15π.), αλλά και τον πανταχού παρόντα στην άμυνα Γκιστ (11π.) να δίνουν τα μέγιστα για το μεγάλο «διπλό»!

Οσο για τον Ολυμπιακό, Λοτζέσκι (21π.) και Πρίντεζης (17π.) ήταν συγκινητικοί, αλλά δεν έφταναν για να τον οδηγήσουν στη νίκη, αφού οι πρωταθλητές βρέθηκαν σε κακή μέρα

Η επιλογή του Παναθηναϊκού να κάνει με το… καλημέρα αλλαγές σε όλα τα μαρκαρίσματα και ειδικά σε αυτό του Σπανούλη μπέρδεψε τον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ξεκίνημα του Καλάθη, δημιουργικά και εκτελεστικά, έδωσε το πάνω χέρι στους φιλοξενούμενους, που με 0-9 προηγήθηκαν με 4-11 (4:30’’).

Οι «πράσινοι» σκόραραν με υποδειγματικά πικ εν ρολ, με τον Ολυμπιακό να έχει κύρια και… μοναχική λύση τον ορεξάτο Πρίντεζη. Ο Φελντέιν διαμόρφωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (13-23, 9’), πριν το +9 στο φινάλε της περιόδου (15-24), με την ομάδα του Πεδουλάκη να έχει 9 ασίστ και μόλις ένα λάθος, την ώρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν τρεις ασίστ και τέσσερα λάθη.

Ο Παναθηναϊκός με την εξαιρετική επιθετική του λειτουργία έχτισε και +12 (19-31, 12’) με τον Γκιστ, όμως οι αλλαγές στην «πράσινη» πεντάδα έδωσαν τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να επανέλθουν δυναμικά, αφού χάθηκε ο ρυθμός των φιλοξενούμενων. Βέβαια, για να γίνει αυτό βγήκε μπροστά ο Σπανούλης, ο οποίος με δύο τρίποντα και τον Παπαπέτρου να συνεισφέρει επίσης οδήγησε την παρέα του σε θέση βολής (30-33, 14:30’’) και αυτός ήταν που ισοφάρισε σε 37-37 (18’). Όμως ο Παππάς και ο Φελντέιν με τρίποντο στη λήξη έφεραν τους «πράσινους» στο +6 στην ανάπαυλα (41-47).

Ο Φελντέιν συνέχισε έτσι και στην αρχή της τρίτης περιόδου (50-55, 24’), με τον Παπαπέτρου όμως να δίνει ενέργεια στην «ερυθρόλευκη» επίθεση, με καρέ δικών του πόντων έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του μετά το… 4-2 (56-55, 26’)! Ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 56-58, ο Μιλουτίνοφ απάντησε με γκολ-φάουλ (59-58), με τον Παπαπέτρου να δίνει +4 στην ομάδα του (62-58), πριν ο Γκιστ διαμορφώσει το 62-61 της τρίτης περιόδου!

Η συνεργασία Διαμαντίδη-Γκιστ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (62-65), το οποίο συντήρησε με πέντε σερί πόντους ο Καλάθης (69-72, 35’), για να απαντήσουν Πρίντεζης (τρίποντο για το 72-72) και ο Λοτζέσκι (2/2 βολές για το 74-72, 36’).

Σε εκείνο το σημείο απάντησαν οι… παλιοσειρές, με τον Διαμαντίδη από το τρίποντο να κάνει το 74-75 και τον Φώτση να δίνει +3 (74-77, 38’), με τους «πράσινους» μάλιστα να σπαταλούν δύο ευκαιρίες για διαφορά… νίκης, πριν ο Χάντερ φέρει τον τελικό στον πόντο (76-77, 38:55’’).

Ο Φώτσης «χτύπησε» μετά το τάιμ άουτ από τα 6,75μ. για το 76-80 (-38,4’’), με τον Λοτζέσκι να απαντά (79-80, -21’’). Ο Παππάς με 2/2 βολές έκανε το 79-82 (-14,9’’), ο Σπανούλης απάντησε (81-82, -11,2’’), με τον Διαμαντίδη να έχει 1/2 για το 81-83, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να κάνει κάτι ουσιαστικά στα 10’’ που απέμεναν, με τον Παπανικολάου να πετάει την μπάλα στο σουτ της απελπισίας και τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν για το «μπρέικ» που τους δίνει το προβάδισμα στη μάχη του τίτλου!

Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης ήταν εκπληκτικός (16π., 8ριμπ., 8ασ.) και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ!

Ο Σκληρός: Ο Φώτσης ήταν παρών με τα κρίσιμα τρίποντα (13π.), ενώ ο Φελντέιν (15π.) έκανε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους. Από πλευράς Ολυμπιακού ξεχώρισαν Λοτζέσκι και Πρίντεζης.

Ο Αόρατος: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έμεινε στο μηδέν και δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό.

Ο Πεσμένος: Ο Οθέλο Χάντερ έχασε τις περισσότερες μάχες στα καλάθια και αυτό κόστισε στους Πειραιώτες.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής σχεδόν σε όλο τον τελικό, με τον Ολυμπιακό να έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα, ενώ στην τέταρτη περίοδο δεν χρησιμοποίησε σωστά και τα φάουλ του. Οι «πράσινοι» παράλληλα ήταν πολύ αποτελεσματικοί από το τρίποντο (11/26).

Η στιγμή: Διαμαντίδης και Φώτσης ήταν παρόντες στα κρίσιμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 74-72 έκαναν σερί 0-5 για το 74-77, που έβαλε στη θέση του οδηγού τους «πράσινους», που ήταν ψύχραιμοι στις βολές στο φινάλε, παρά την άστοχη του Διαμαντίδη, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση στο τέλος.

Η διαιτησία: Χριστοδούλου, Σχινάς, Μητσόπουλος είχαν δύσκολο βράδυ, ωστόσο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τον τελικό.

Οι Στρατηγοί: Ο Πρίντεζης οδήγησε αρχικά τον Ολυμπιακό, με τις αλλαγές του Αργύρη Πεδουλάκη στα μαρκαρίσματα να δίνει το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός απάντησε από τη στιγμή που μπήκαν Λοτζέσκι και Παπαπέτρου, όμως στο τέλος μέτρησε η τεράστια εμπειρία Διαμαντίδη και Φώτση, μαζί με την ποιότητα του Καλάθη.

Η εξέδρα: Ο κόσμος γέμισε το ΣΕΦ και δημιούργησε πολύ θερμή ατμόσφαιρα για τον Ολυμπιακό, όμως στο τέλος έμεινε με την πίκρα της ήττας από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις γιορτές του Πάσχα, με το τελευταίο κουδούνι για...

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην...

Δεκάδες σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών,...