Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βγήκαν οριστικά δικαιώματα, άνοιξε η ΟΣΔΕ 2016 ξεκινάει η πληρωμή

Εκδόθηκαν τα Οριστικά Δικαιώματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και από την Τετάρτη 20 Απριλίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΟΣΔΕ για το 2016 αφου άνοιξε το σύστημα των οριστικών δικαιωμάτων για την νέα ΚΑΠ (έως 2019) και καλούνται οι παραγωγοί να τα παραλάβουν.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και η εξόφληση των ενισχύσεων του 2015.

Επίσης η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 16 Μαΐου 2016.

Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν.

Παράλληλα αναμένεται την Μεγάλη Τρίτη να γίνει και η πληρωμή για την εξόφληση των επιδοτήσεων του 2015 σε περίπου 700.000 δικαιούχους. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το σχετικό εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται.

Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν .

Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το σχετικό εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται. Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις.

Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Προσοχή: Για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, λαθών, προστίμων ή και απώλειας ολόκληρης της Ενιαίας Ενίσχυσης, είναι απολύτως αναγκαίο οι παραγωγοί να προσκομίσουν το εκκαθαριστικό του 2015.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Πάσχα: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα, ενώ την Κυριακή, 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι...

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Market Pass: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι – Τι ισχύει για την περίπτωση απόρριψη της διαδικασίας

Tελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, διενεργούνται ιδίως ως προς τα...

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής και πως τα εκτυπώνετε

Καθώς μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, τον τελευταίο μήνα του έτους, πλησιάζει όλο και περισσότερο η...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 σε Θεσσαλία, Έβρο, Φθιώτιδα

Δεκτές και μετά την 11η Σεπτεμβρίου –χωρίς την επιβολή ποινής καθυστέρησης– θα γίνονται οι...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 26 Αυγούστου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023

Μέχρι και την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα πρέπει να έχει γίνει η υποβολή των...