Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Οριστικό τέλος για το δελτίο ειδήσεων του MEGA έβαλαν οι εργαζόμενοι

Την οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA αποφάσισαν οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, παρά τις προ ημερών δεσμεύσεις της εργοδοσίας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, οι τεχνικοί του MEGA, οι οποίοι μέχρι πρότινος διαμαρτύρονταν με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους μέχρις ότου τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Ζητούν, επίσης από την κυβέρνηση να τους προστατέψει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τεχνικών

“Έχουν περάσει δυόμιση μήνες και οι εργαζόμενοι του MEGA συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το εργασιακό τους μέλλον. Μέχρι τώρα, με αίσθημα ωριμότητας κι ευθύνης και δυσανάλογα μπροστά σε αυτό που τους συμβαίνει, έχουν εκφράσει την διαμαρτυρία τους μόνο με κυλιόμενες στάσεις εργασίας, με σκοπό να προστατέψουν την δουλειά τους.

Παρόλο που αρκετοί συνάδελφοι αρχίζουν και φθάνουν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους χωρίς να αμείβονται. Το αίσθημα ευθύνης και η σοβαρότητα όμως, φαίνεται πως χαρακτηρίζει μόνο τους εργαζόμενους.

Οι οικονομικοί κολοσσοί της χώρας, οι μέτοχοι του καναλιού οι κύριοι Ψυχάρης, Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης με την στάση τους δείχνουν να συνεχίζουν να αδιαφορούν για την τύχη των εκατοντάδων ανθρώπων που τόσα χρόνια στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ακόμα και τώρα στις δύσκολες στιγμές, το κανάλι.

 

Συνεχίζουν να παίζουν Μονόπολη μεταξύ τους αλλά και με τις τράπεζες, στις πλάτες των εργαζομένων. Και ούτε που τους έχει περάσει από το μυαλό η απλή ιδέα να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε. Εμείς γνωρίζουμε πως όταν ένας εργαζόμενος χρωστάει, κάνει τα πάντα για να πληρώσει ακόμα και αν δεν έχει. Δανείζεται ή τρέχει να ρυθμίσει τις οφειλές του. Στην περίπτωση του MEGA όμως μάθαμε πως οι οικονομικοί κολοσσοί της χώρας που αναμφισβήτητα έχουν, όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν, σφυρίζουν αδιάφορα αγνοώντας τους πάντες και δείχνοντας… άλλους!!!

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας τα μηνιαία έσοδα του σταθμού φθάνουν τα 4.500.000 με 5.000.000 ευρώ το μήνα και η μισθοδοσία ανέρχεται στις 850.000 ευρώ. Και επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στην τελευταία συνέλευση των τεχνικών του MEGA αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με καθημερινές στάσεις εργασίας, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα που το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κανάλι της χώρας, το δικό τους κανάλι, θα μείνει χωρίς κεντρικό δελτίο, αν αποφασίσουν οι μέτοχοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Καλούμε επίσης για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση που διατυμπανίζει την μάχη κατά της διαπλοκής, να προστατέψει με νομοθετικές ρυθμίσεις ή και με άλλους τρόπους τους εργαζόμενους του MEGA αλλά και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η ομηρία που τους επιβάλλει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία”.

Νέες 24ωρες απεργίες στο MEGA κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την κήρυξη νέων 24ωρων απεργιών από τις 06.00 του Σαββάτου, 4 Ιουνίου έως τις 06.00 της Κυριακής, 5 Ιουνίου 2016 και από τις 06.00 της Κυριακής, 5 Ιουνίου έως τις 06.00 της Δευτέρας, 6 Ιουνίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο MEGΑ και στην ιστοσελίδα του.

“Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

* Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους * Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα Το θέμα του MEGA πρόκειται να συζητηθεί σε κατεπείγουσα σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας, κατόπιν παρέμβασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

“Έχουν περάσει ήδη 14 ημέρες από την ημέρα που οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεσμεύτηκαν ενώπιόν σας για συγκεκριμένες ενέργειες, εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε αν προέβησαν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι για το β’ δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2016 και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2016, σε κλίμα πλήρους ανασφάλειας και σύγχυσης για το μέλλον του σταθμού και το δικό τους”, τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 27/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Στριπτίζ στην Ολομέλεια της Βουλής" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!-Ομολογία-βόμβα για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σόου και...κοκορομαχία" ΕΣΤΙΑ: "Ξεχάστε τις...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 26/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Παροξυσμός και πολιτική αναταραχή" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "1.302 θέσεις μονίμων έως το Πάσχα" ΕΣΤΙΑ: "Μητσοτάκης: Καταγγέλλει ως διαπλοκή...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 24/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «SOS για αλλές στα εφάπαξ» ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Μονταζιέρα στα Τέμπη» REAL NEWS: «Γιατί ο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-3-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 23/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-3-2024 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «17 μυστικά για μείωση τεκμηρίων» Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Φραγή κινητών στα σχολεία» Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: «60 ΔΙΣ....
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-3-2023

Ο Τύπος της Παρασκευής 22/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η "έξυπνη βόμβα" που θωρακίζει την Ευρώπη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΚΟΦΤΗΣ της ΤτΕ στο ύψος των στεγαστικών" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα νέα...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-3-2024

Ο Τύπος της Πέμπτης 21/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-3-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αλήθειες και...υστερίες για τη φρίκη των Τεμπών" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ- Θέατρο στη Βουλή για τα Τέμπη!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-3-2023

Ο Τύπος της Τετάρτης 20/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Προς αυστηρό ποινολόγιο για μαθητές και φοιτητές!" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπές σε αντικειμενικές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημοσκόπηση: Οριακά πάνω από μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση, μικρά κέρδη για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Η έρευνα για λογαριασμό του Mega δείχνει ότι η κυβέρνηση μετρά εκλογικές απώλειες, τουλάχιστον...

Κωστής Χατζηδάκης: Μειώνεται στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους αυτοαπασχολούμενους

Σε ουσιαστική βελτίωση της διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου η οποία προέβλεπε  μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος ...

Χάρης Δούκας στο MEGA: “Είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων”

Την πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του, παραχώρησε ο Χάρης Δούκας στο κεντρικό δελτίο...

Airbnb τέλος…

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που πρόκειται να ισχύσουν στο καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινητων, το...