Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.7 C
Athens

Ο Ομπάμα μίλησε για δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύσει τα σύνορά της

“Είναι δικαίωμα της Τουρκίας να προστατέψει τα σύνορα της”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Ρωσία και η Τουρκία συνομιλούν ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί, και έκανε λόγο για πρόβλημα επειδή οι ρωσικές επιχειρήσεις γίνονται κοντά στα τουρκικά σύνορα.

«Είμαστε όλοι Γάλλοι» είπε, μιλώντας στα γαλλικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του.

«Αγαπάμε τους Γάλλους» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι το Παρίσι είναι παραδοσιακά ο «παλαιότερος σύμμαχος της Αμερικής» αναφερόμενος τόσο στην Αμερικανική Επανάσταση στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου οι Γάλλοι προσέφεραν υποστήριξη όσο και στο ότι η Γαλλία έσπευσε στο πλευρό των ΗΠΑ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με το πασίγνωστο σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμερικανοί».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν «να τους τρομοκρατήσει» οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή στον απόηχο της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος Ομπάμα προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μοιράζεται και να ενημερώνει τις ΗΠΑ για τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων.

Ένδεκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι «ενωμένες» και «αλληλέγγυες» στη μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ότι η Ουάσιγκτον και το Παρίσι συμφώνησαν να εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.

Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή επικράτεια για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
«Η Γαλλία δεν θα επέμβει με στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει «όσο το δυνατόν συντομότερα», χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την απομάκρυνσή του από τον προεδρικό θώκο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο ηγετών ήταν η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η ενισχυμένη δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους με τις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη...

Αυστραλία: Νέα αιματηρή επίθεση με μαχαίρι

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και ενώ μεταδιδόταν η λειτουργία απευθείας σε διαδικτυακό κανάλι στο...

Ισραήλ: Νέα συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συγκαλέσει εκ νέου το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο στις 2 μ.μ. σήμερα Δευτέρα. Το συγκεκριμένο συμβούλιο είναι το φόρουμ...

Η επόμενη μέρα για το Ισραήλ: Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Τεχεράνη...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις φλέγουσες εξελίξεις στη Μέσα Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ ανησυχούν...

15 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA), με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση...
Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει τις κυρώσεις στην Τουρκία

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα ποινικά δικαστήρια, καθώς αρχίζει...
Τιτανικός: Μία αφήγηση της ιστορίας με ... ιδιαίτερο τρόπο!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 Απριλίου ο “Τιτανικός” βυθίζεται

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1912 ο «Τιτανικός» βυθίζεται, έπειτα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Απριλίου η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877 η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα...

Την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο αμφισβητεί η Τουρκία με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα – Τι απαντά η Αθήνα

Την ελληνική κυριαρχία νησιών του Αιγαίου αμφισβητεί εκ νέου η Τουρκία, με φόντο τις...

Τουρκία: 29 οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθησαν έξι άτομα

Στους 29 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε έπειτα από...

Τουρκία-Δημοτικές Εκλογές: “Νικήσαμε” λέει ο Εκρέμ Ιμάμογλου καθώς επανεκλέγεται δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

"Κερδίσαμε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη" δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου που...