Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ο Ομπάμα μίλησε για δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύσει τα σύνορά της

“Είναι δικαίωμα της Τουρκίας να προστατέψει τα σύνορα της”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Ρωσία και η Τουρκία συνομιλούν ώστε να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί, και έκανε λόγο για πρόβλημα επειδή οι ρωσικές επιχειρήσεις γίνονται κοντά στα τουρκικά σύνορα.

«Είμαστε όλοι Γάλλοι» είπε, μιλώντας στα γαλλικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο ομόλογό του.

«Αγαπάμε τους Γάλλους» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα και υπενθύμισε ότι το Παρίσι είναι παραδοσιακά ο «παλαιότερος σύμμαχος της Αμερικής» αναφερόμενος τόσο στην Αμερικανική Επανάσταση στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου οι Γάλλοι προσέφεραν υποστήριξη όσο και στο ότι η Γαλλία έσπευσε στο πλευρό των ΗΠΑ στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με το πασίγνωστο σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμερικανοί».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι Αμερικανοί δεν θα επιτρέψουν «να τους τρομοκρατήσει» οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή στον απόηχο της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος Ομπάμα προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μοιράζεται και να ενημερώνει τις ΗΠΑ για τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων.

Ένδεκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι «ενωμένες» και «αλληλέγγυες» στη μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ότι η Ουάσιγκτον και το Παρίσι συμφώνησαν να εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.

Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή επικράτεια για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
«Η Γαλλία δεν θα επέμβει με στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει «όσο το δυνατόν συντομότερα», χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την απομάκρυνσή του από τον προεδρικό θώκο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο ηγετών ήταν η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η ενισχυμένη δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους με τις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η ΕΕ μπλοκάρει το ΤikTok – Η νέα λειτουργία «εθιστική όσο το τσιγάρο»

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε η TikTok στην Ευρώπη, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως...

Δεκάδες σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη...

ΔΝΤ: Ανησυχία για την αυξητική τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους – Η πρόβλεψη για...

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας. Την...

Μαλαισία: 10 νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων σε πρόβα στρατιωτικής παρέλασης ( βίντεο)

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον αέρα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής πρόβας για την παρέλαση...

Το Έβερεστ έχει γεμίσει σκουπίδια και πτώματα

Κάθε χρόνο ο στρατός του Νεπάλ μαζεύει τόνους σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες. Φέτος έχει στόχο να κατεβάσει και πέντε πτώματα που...

ΗΠΑ: Εννέα μήνες διορία για την πώληση του Tiktok, πριν την απαγόρευσή του

Το TikTok επανέλαβε την Κυριακή 21/4 τις ανησυχίες του για την ελευθερία του λόγου σχετικά με ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των...

Ιαπωνία: Συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα – 1 νεκρός, 7 αγνοούμενοι

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβησαν χθες Σάββατο ανατολικά της νήσου Τορισίμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μινόρου Κιχάρα. Τα ελικόπτερα SH-60K, έκαστο με τέσσερα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των ΜΟΕ 

Υψηλά ιστάμενους μουσαφιραίους από την άλλη όχθη του Αιγαίου θα έχουμε μεθαύριο Δευτέρα (22/4)...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Απριλίου η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1877 η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα...

Την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο αμφισβητεί η Τουρκία με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα – Τι απαντά η Αθήνα

Την ελληνική κυριαρχία νησιών του Αιγαίου αμφισβητεί εκ νέου η Τουρκία, με φόντο τις...